News Flash:

POTOP in vestul tarii! Sute de gospodarii au fost afectate de inundatii

11 Aprilie 2016
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii la Sacosu Mare
Aproximativ 200 de gospodarii din localitatea Nadas, comuna Taut, din judetul Arad, au fost inundate, sambata seara, fiind avariate poduri si podete, autoritatile urmand sa stabileasca bilantul complet al inundatiilor in cursul zilei de duminica, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Aproximativ 50 de pompieri-salvatori au intervenit incepand cu sambata seara pentru a-i ajuta pe localnici, dupa ce cea mai mare parte a localitatii Nadas din comuna Taut, judetul Arad, a fost inundata, transmite corespondentul MEDIAFAX.
La fata locului s-au deplasat prim-ajunctul inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Vasile Goldis" Arad locotenent-colonel Cristian Garbau, prefectul judetului Arad, Cosmin Pribac.
"In momentul sosirii primelor doua echipaje de interventie a Garzii Ineu s-a constatat ca o mare parte a satului Nadas este inundata de apa, lama de apa intre 50 cm si aproximativ 1 metru. S-a solicitat sprijinul Detasamentului Arad care a trimis in sprijin 25 subofiteri si grupa operativa, cu 5 ofiteri. Ca si tehnica: 2 barci, 5 motopompe, 2 autocamioane de interventie, 4 autoturisme 4x4 de transport. S-a actionat pentru decolmatarea a 2 poduri si 2 podete si pentru evacuarea apei din principalele locatii, aici vorbim despre dispensarul comunei si caminul cultural, in caz ca trebuiau evacuate persoane. Ca si evaluare preliminara sunt aproximativ 200 de gospodarii afectate, inundate, 2 poduri, 2 podete afectate si o portiune din drumul comunal pe aproximativ 10 metri lungime, asfaltul spalat", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca.
Bilantul complet al inundatiilor va fi stabilit in cursul zilei de duminica.
.
"Din ordinul prefectului judetului Arad, Cosmin Pribac, duminica la ora 10.00, se va intalni Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta la primaria comunei Taut, urmand apoi sa se faca evaluarile pe teren pentru a se vedea pagubele complete", a mai declarat capitan George Plesca.
Pompierii aradeni mai intervenit sambata seara si in localitatea Aldesti din comuna Barsa, unde "a plouat 30 minute ceva de groaza, ploaie torentiala, ca o rupere de nori", dupa cum a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul comunei Barsa, Avram Ciev.
"In localitatea Aldesti intervine Sectia de Pompieri Sebis cu un echipaj format din 6 subofiteri si o motompompa de capacitate medie alaturi de serviciul voluntar pentru situatii de urgenta Barsa. La Aldesti, in acest moment se intervine pentru evacuarea apei din 3 locatii", declara corespondentului MEDIAFAX, la inceperea misiunii, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, capitan George Plesca.
Pompierii vor continua sa ajute locanicii si in cursul zilei de duminica.

arad bilantul cosmin pribac
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1478 (s) | 33 queries | Mysql time :0.067097 (s)