News Flash:

Maraton de vaccinare fără programare la Timișoara. Timp de opt zile, cu Pfizer, pe stadionul CFR

30 Aprilie 2021
865 Vizualizari | 0 Comentarii

La Timișoara mai începe un maraton de vaccinare doar cu buletinul. Tot cu ser de la Pfizer, dar de data aceasta organizat de Spitalul Militar. Maratonul se desfășoară timp de opt zile, non-stop, pe stadionul CFR.

„În centrul de vaccinare organizat de către Spitalul Clinic Militar de Urgență «Dr. Victor Popescu» Timișoara, timp de o săptămână, în perioada 4-11 mai, se va efectua vaccinarea maraton cu program de funcționare în regim de 24/24 h a persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19”, transmit reprezentanții Spitalului Militar Timișoara.

Startul maratonului se dă marți, 4 mai, începând cu ora 8. Se va folosi ser Pfizer, iar cei care vor să se vaccineze nu au nevoie de programare în platforma de vaccinare. Se pot vaccina doar cu buletinul, ca și la Maratonul Vaccinării organizat de medici la CRAFT.

„Totodată, persoanele vaccinate se înregistrează direct în Registrul electronic național al vaccinărilor (RENV) și vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel”, mai spun cei de la spital.

Încă nu a fost stabilit un număr de fluxuri și organizatorii nu și-au impus o țintă clară, dar planul este să fie imunizați cât mai mulți oameni.

În cadrul Spitalului Militar Timișoara funcționează două centre de vaccinare împotriva Covid-19, pe str. Nera nr. 2-4, adică pe stadionul CFR. Acolo a fost amenajat un centru de vaccinare cu ser Pfizer sau Moderna, cu trei fluxuri, iar altul pentru vaccinarea cu Astra Zeneca.

Primul maraton al vaccinării din Timișoara a fost organizat de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” și a avut peste 500 de voluntari, de la medici de la toate spitalele din oraș până la studenți la medicină. Timp de trei zile și trei nopți, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara au fost imunizate, tot cu ser Pfizer, 6.722 de persoane.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006185 (s)