News Flash:

MAI: Nu mai exista persoane blocate pe caile rutiere

9 Ianuarie 2017
1073 Vizualizari | 0 Comentarii
masini in zapada
Autostrazile A2 si A4 au fost deschise si niciun drum national nu mai este inchis circulatiei auto iar ultimele sapte persoane ale caror autoturisme au ramas blocate din cauza ninsorii au fost cazate la un hotel din localitatea constanteana Medgidia. Porturile maritime sunt deschise, precum si cele fluviale, cu exceptia celui din Drobeta Turnu-Severin, inchis din cauza vantului puternic. Traficul de pasageri pe relatia Tulcea - Sulina/Sfantu Gheorghe, precum si tranzitul cu bacul la Braila se desfasoara cu greutate, din cauza sloiurilor de gheata.
UPDATE ORA 12.32 MAI: Nu mai exista persoane blocate pe caile rutiere; autostrazile A2 si A4 au fost deschise 
Autostrazile A2 si A4 au fost deschise si niciun drum national nu mai este inchis circulatiei auto iar ultimele sapte persoane ale caror autoturisme au ramas blocate din cauza ninsorii au fost cazate la un hotel din localitatea constanteana Medgidia.
"La acest moment nu mai sunt persoane blocate pe caile de transport rutiere. La nivel national, CNAIR a actionat cu 1.185 utilaje care au utilizat 7.209,5 tone de material antiderapant si 37,05 tone clorura de calciu. Toate aeroporturile sunt deschise si nu se inregistreaza curse aeriene anulate sau cu intarzieri. De asemenea, 13 trenuri inregistreaza intarzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 21 de trenuri au fost anulate", informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis luni AGERPRES.
Porturile maritime sunt deschise, precum si cele fluviale, cu exceptia celui din Drobeta Turnu-Severin, inchis din cauza vantului puternic. Traficul de pasageri pe relatia Tulcea — Sulina/Sfantu Gheorghe, precum si tranzitul cu bacul la Braila se desfasoara cu greutate, din cauza sloiurilor de gheata.
In punctele de trecere a frontierei nu se semnaleaza restrictii cu exceptia PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov si Turnu Magurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.
"La nivel national, actioneaza 26 de echipe de interventie pentru remedierea avariilor la reteaua de alimentare cu energie electrica, care afecteaza opt localitati din cinci judete, respectiv 1.178 consumatori (cele mai multe in judetul Constanta — sase localitati cu 1.112 consumatori)", se arata in comunicat.
Potrivit sursei citate, pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel national, au actionat 14.436 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne — 7.303 de politisti, 4.567 pompieri si 2.566 de jandarmi, cu 6.651 mijloace — 3.302 politie, 2.320 pompieri si 1.029 jandarmi. Acestea au intervenit in sprijinul populatiei si al autoritatilor locale pentru inlaturarea efectelor fenomenelor meteorologice severe.
In urma reanalizarii situatiei operative, mijloacele tehnice care actioneaza in judetul Constanta au fost suplimentate cu cinci senilate de la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta din judetele Mures, Giurgiu, Prahova, Neamt si Harghita si sase autofreze din judetele Iasi, Bacau, Olt, Dambovita, Botosani si Neamt.
Au fost efectuate 7.839 de interventii medicale: serviciile de ambulanta — 6.990 si SMURD — 849, din care 210 pentru gravide si 41 persoane dializate.
In continuare, cele 13 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie si un avion SMURD vor continua misiunile aeromedicale in functie de solicitari si de conditiile meteorologice.
"La nivel national, efectivele MAI au executat 2.015 activitati de patrulare pentru identificarea persoanelor fara adapost si transport al acestora in spatii sigure. Dintre acestea, 110 persoane au fost cazate in spatii puse la dispozitie de UPU/CPU si 204 in locatii ale autoritatilor locale", precizeaza MAI. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1275 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006151 (s)