News Flash:

Magistratii au respins cererea Elenei Udrea de recuzare a judecatorului Ionut Matei de la ICCJ

26 Februarie 2018
900 Vizualizari | 0 Comentarii
elena udrea4

La termenul de luni de la ICCJ al apelului dosarului Gala Bute, in care fostul ministru Elena Udrea este acuzat de fapte de coruptie, apararea acesteia a cerut, in instanta, recuzarea judecatorului Ionut Matei, cel mai nou membru al completului de judecata, insa cererea i-a fost respinsa.
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie i-au respins luni cererea avocatului Elenei Udrea de recuzare a judecatorului Ionut Matei, cel care a devenit membru al completului de judecata pentru Gala Bute la finele lunii ianuarie.

La finele lunii ianuarie, momentul cand Ionut Matei a inlocuit alt magistrat, Elena Udrea a precizat ca acesta este din „campul tactic”.

„La termenul trecut am cerut printre alte probe o expertiza, pentru ca fapta de abuz in serviciu de care sunt acuzata presupune existenta unui prejudiciu. Daca nu exista prejudiciu, nu exista nici fapta. In plus, eu am fost obligata sa platesc contravaloarea promovarii Romaniei la meciul de box. Cu atat mai mult trebuie o expertiza ca sa vedem daca obiectivele asumate de minister prin implicarea in eveniment au fost atinse si in ce masura? Si cu toate acestea instanta de la fond mi-a respins cererea, la fel si cea de apel. Doar ca acum a fost un judecator care a facut opinie separata, fiind de parere ca trebuie admisa cererea mea. (..) Evident, este vorba de Luciana Mera, care a si fost schimbata din complet. Dar cine este cel care i-a luat locul? Ionut Matei este unul din judecatorii de la ICCJ aflati in “campul tactic” al Sistemului, el fiind numit in functia de vicepresedinte al Inaltei Curti si adjunct al Liviei Stanciu in 2013, cu sustinerea lui Florian Coldea, care l-a descris in prezenta mea ca fiind “omul nostru”. Detaliile le-am prezentat in fata Comisiei SRI in audierea pe care am avut-o in acest an. Cred ca am tot dreptul si suficiente motive sa nu am nicio incredere in completul care ma judeca", a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook, la acel moment.
Fostul ministru Elena Udrea se afla, in prezent, in Costa Rica, a precizat pentru MEDIAFAX avocatul acesteia, Alexandru Chiciu.

„Deocamdata, doamna Elena Udrea este plecata din tara. Asa cum stiti, este insarcinata, a facut si face niste proceduri medicale specifice in afara tarii si este necesar sa fie sub supraveghere medicala inca o perioada. Conform legii procesual penale, nu este necesara prezenta ei la termenul de judecata de luni si, in general, nu e obligatorie prezenta ei la proces. Important pentru domnia-sa, acum, in aceasta perioada, este ca sarcina sa evolueze bine, de aceea are nevoie nu doar de atentia medicala potrivita, ci si de liniste. Vorbesc cu doamna Elena Udrea ori de cate ori e necesar si fac aceste declaratii avand mandatul domniei-sale. Doamna Udrea se simte bine, e optimista si pozitiva, are mare incredere ca lucrurile sunt pe drumul cel bun. Chiar astazi mi-a spus ca abia asteapta sa se intoarca in tara. (...) Zilele acestea se afla in Costa Rica”, a precizat, pentru MEDIAFAX, avocatul Alexandru Chiciu.

In dosarul Gala Bute, in care Ionut Matei este noul membru al completului, Elena Udrea a fost condamnata, in martie 2017, la sase ani de inchisoare pentru mai multe fapte, decizia nefiind definitiva.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005824 (s)