News Flash:

Măști de protectie ffp3 false la Spitalul „Victor Babeș”

13 Noiembrie 2020
882 Vizualizari | 0 Comentarii

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au fost puși în pericol chiar în zona roșie a unității sanitare. Au fost descoperite 14.575 măști false, cărora le picau filtrele, o crimă la adresa personalului medical, atrage atenția directorul spitalului.

Jumătate din măștile cumpărate de spital, dintr-un lot de 25.000 de bucăți, sunt neconforme, au descoperit, joi, reprezentanții unității sanitare.

„Am descoperit un lot de peste 14.000 de bucăți, care nu erau conforme. De fapt, erau fake, am înștiințat imediat autoritățile și le-am retras de pe secții. Noi am sesizat organele competente și așteptăm să vedem ce putem să facem cu aceste loturi. Vorbim de măști FFP3, o anumită marcă, efectiv picau filtrele de la ele”, a explicat Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Nu se știe dacă până acum au fost puși în pericol medicii care au intrat în saloanele bolnavilor de Covid-19, dar reprezentanții spitalului susțin că, dacă le-ar fi folosit, ar fi inhalat direct aerul contaminat.

„Din 25.000 de măști, să ai 14.000 de măști neconforme înseamnă crimă. Nu poți să pui oamenii să poarte măști neconforme, să intre în zona roșie cu aceste măști. Practic inhalezi prin ele tot aerul contaminat cu SARS-CoV2, nu poți să mai ai pretenția ca personalul medical să fie sănătos. Cine face acest gen de lucruri face o crimă la adresa personalului medical”, a mai declarat managerul de la „Victor Babeș”.

Conducerea spitalului a alertat DSP și Poliția, dar a anunțat și distribuitorii, să nu mai vândă măștile și să le retragă de pe piață pe cele pe care le-au vândut. Conform etichetei de pe echipamentul de protecție, măștile proveneau din Polonia.

„Am sesizat că o parte din măști erau conforme, dar cealaltă, aproape jumătate, erau neconforme. Deci practic erau amestecate măști bune cu măști care nu erau conforme. Din fericire, personalul nostru utilizând foarte des și de foarte mult timp acest lucru ne-am putut da seama că acel filtru pica, se dezlipea foarte repede. Este greu de verificat dacă materialul este conform sau nu, cam toate arată la fel. Ar trebui să fie o autoritate care să verifice aceste produse”, a mai spus Cristian Oancea.

Măștile au fost cumpărate de spital de la trei firme din România, prin atribuire directă cu negociere, cu 50 de lei bucata cu tot cu TVA. Paguba este de 120.000 de euro.

Vineri, autoritățile din România au emis o alertă pentru măști neconforme aflate pe piață. Anunțul a fost făcut de președintele ANPC.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1099 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004730 (s)