News Flash:

Vom avea Târg de Crăciun în 2020, în pandemie, la Timișoara

12 Noiembrie 2020
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
featutr

Ca să avem „un Crăciun cât de cât normal”, Primăria Timișoara organizează și în pandemie Târgul de Crăciun. Doar dacă nu se impun noi restricții. Au început pregătirile: muncitorii contractați de primărie montează deja beculețele în pomii din centrul orașului. Vor fi însă mai puține căsuțe, inclusiv în cartiere.

Primarul Timișoarei vorbea încă de mai bine de o săptămână despre instaurarea carantinei în Timișoara, dar prefectul de Timiș a apreciat că nu este nevoie încă de o asemenea măsură.

„Din păcate, este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului, de fapt a întregii zone periurbane. (…) Eu nu cred că cineva poate să ia această decizie ușor, dar cred că, dacă privim cifrele în față și dacă realizăm că oricum la un moment dat o să trebuiască să carantinăm zona metropolitană Timișoara, poate e mai bine mai devreme decât mai târziu. (…) Cred că scopul principal trebuie să fie să putem, la sfârșitul lui decembrie, să sărbătorim un Crăciun cât de cât normal, să salvăm câte vieți posibile, iar pentru asta trebuie să dezbatem aceste măsuri”, spunea Dominic Fritz în 3 noiembrie.

A trecut ceva timp de atunci și tot nu s-a pus problema unei carantine în Timișoara, dar la nivelul orașului au început pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Muncitorii contractați de primărie au început să monteze beculețele pentru Târgul de Crăciun, care se va ține anul acesta în Timișoara, dar la un nivel mai mic.

„În principiu, vom avea un târg restrâns, dar depinde de situația epidemiologică și de deciziile din comitetele pentru situații de urgență. Dacă situația ne va permite, vom avea un Târg de Crăciun, dar la dimensiuni mult reduse față de anii trecuți”, ne-au declarat reprezentanții primăriei.

Ce înseamnă acest lucru? La nivel de lumini de Crăciun vor fi folosite aceleași instalații ca anul trecut. Iar căsuțele Casei de Cultură a Primăriei Timișoara, care sunt folosite deja pentru vânzătorii de produse din carne și lactate din piețe, vor fi mai puține și vor ajunge inclusiv în cartiere.

„Ca iluminat festiv, vom avea același număr de becuri ca anul trecut, iar numărul de căsuțe va fi mai mic în centru și vor fi răspândite și în cartiere, pentru evitarea aglomerației”, ne-au mai spus oficialii PMT.

În alte orașe din țară au fost deja anulate evenimentele care ar fi trebuit să aibă loc de sărbători. La Sibiu, de exemplu, Târgul de Crăciun a fost anulat încă de când rata de infectare a trecut de 6/1000 locuitori.

În jur de 550.000 de beculețe au fost aprinse anul trecut în centrul orașului și în cupola de lumini din Piața Victoriei, care a fost schimbată în 2019. Nu se știe încă dacă reprezentanții PMT au decis să folosească și ornamentele utilizate în anii trecuți, cum ar fi celebrul Moș Crăciun Chewbacca, cel care în 2019 a fost instalat în Piața Libertății.

Bugetul evenimentelor organizate de primărie cu ocazia sărbătorilor de iarnă a fost de 900.000 de lei în 2019 și a inclus și Târgul de Crăciun, manifestările pentru împlinirea a 30 de ani de la Revoluția din 1989 și programul de revelion.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006547 (s)