News Flash:

Liviu Dragnea si Viorica Dancila se intalnesc astazi cu reprezentantii UDMR

23 Ianuarie 2018
991 Vizualizari | 0 Comentarii
dancila 1

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, si premierul desemnat, Viorica Dancila, vor avea o intalnire, marti, cu reprezentantii UDMR, au declarat, pentru Mediafax, surse PSD. Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, luni, ca va urma o intalnire cu Dancila.
Intrebat, luni, de corespondentul Mediafax, in ce masura UDMR este interesata sa intre la guvernare, Kelemen Hunor a raspuns negativ.

”Nu, este exclus. Nici nu exista o astfel de solicitare, nici nu exista o astfel de propunere, nici din partea noastra, nici din partea coalitiei PSD – ALDE, lucrurile nu s-au schimbat. Nu se pune problema, nu exista intentie, nu exista solicitare, pentru noi acest subiect nu exista. In zilele urmatoare noi vom avea o intalnire cu premierul desemnat, Viorica Dancila, si vom lua o decizie, probabil pe 29 ianuarie, la intalnirea grupurilor reunite ale UDMR din Parlament despre votul la investitura, dar asta este cu totul altceva. Dar nu discutam despre guvernare, acest subiect nu exista”, a spus Kelemen.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, dupa sedinta CExN al PSD, ca nu a discutat despre o posibila invitare a UDMR in coalitia de guvernare, el apreciind ca majoritatea parlamentara PSD-ALDE este suficiant de stabila.
Presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, a sustinut, luni, ca este oportuna cooptarea la guvernare a UDMR, insa el a inteles ca parlamentarii Uniunii nu vor acest lucru, adaugand ca in urma discutiilor pe care acestia le vor avea cu premierul desemnat, Viorica Dancila, se va stabili acest lucru.

Intrebat daca a discutat cu PSD despre cooptarea UDMR la guvernare, Tariceanu a raspuns ca nu.

„Din moment ce cei de la UDMR s-au pronuntat ca nu considera oportuna, nu mi se pare util sa facem astfel de propuneri (pentru cooptarea la guvernare – n.r). Sigur ca vor avea discutii cu premierul desemnat si premierul desemnat ne va informa daca se doreste o participare la guvernare, daca au disponibilitate pentru sustinerea arcului guvernamental, sunt o serie de formule si asteptam sa faca discutia cu premierul si atunci vom fi informati si noi”, a precizat liderul ALDE.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1214 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004179 (s)