News Flash:

Lira sterlina, in cadere libera

27 Iunie 2016
1100 Vizualizari | 0 Comentarii
lira sterlina
Impactul votului pentru Brexit continua sa afecteze puternic pietele financiare, lira fiind in declin, continuandu-se vanzarile masive de valuta si ajungand la minimul ultimilor 31 de ani, iar actiunile asiatice in afara de Japonia avand de asemenea o scadere semnificativa.
Lira sterlina a adaugat inca o pierdere fata de recordul negativ de vineri, avand in vedere ca indicii futures au scazut cu mai bine de 3%, aducand si mai multa incertitudine si agitatie intre cele doua partide politice principale din Marea Britanie, dar impingand de asemenea si Scotia spre independenta.
Lira a scazut cu 2%, la 1,3403, extinzand pierderea de 8,1% de vineri. Euro s-a depreciat 0,8% in raport cu dolarul, dupa ce a scazut cu 2,4% in sesiunea precedenta.
Petrolul a scazut la 47 de dolari barilul, in timp ce cererea pentru activele sigure a crescut puternic in SUA si a propulsat aurul si obligatiunile americane. Actiunile japoneze si-au revenit dupa cea mai slaba zi din ultimii cinci ani, dupa anuntul guvernului ca va lua masuri pentru stabilizarea pietelor.
Victoria taberei pentru Brexit a lovit puternic pietele financiare si a depreciat lira si activele cu randament ridicat cu mai bine de 2.500 de miliarde de dolari, care au fost stersi din piete.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006379 (s)