News Flash:

Laureatului Premiului Nobel Stefan W. Hell, Cetatean de Onoare al Timisoarei

29 Mai 2016
993 Vizualizari | 0 Comentarii
Stefan W Hell
Stefan Walter Hell, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, a primit, vineri, titlul de Cetatean de Onoare al municipiului Timisoara, in cadrul unei sedinte festive a Consiliului Local la care au fost prezenti si invitatii laureatului: Hartmut Koschyk, imputernicitul Guvernului Federal German pentru problemele imigrantilor de origine germana si minoritati nationale din cadrul Ministerului Federal de Interne, si Rolf Maruhn, consulul Germaniei la Timisoara. 
Stefan Walter Hell a declarat pentru AGERPRES ca in amintirea sa au ramas cladirile Timisoarei care il leaga si acum, sentimental, de acest oras. 
'Este o mare onoare pentru mine primirea acestui titlu, pentru ca Timisoara are un loc de cinste in viata mea, a fost foarte importanta ca sa devin fizician, intrucat aici am realizat ca fizica este ceea ce imi place (...). In amintire mi-au ramas cladirile de aici, oamenii, Liceul Lenau, internatul. Am stat doar sapte luni, dar a fost o perioada foarte importanta pentru mine', a afirmat Stefan Walter Hell. 
Profesorul Hell a spus ca dupa ce a plecat in Germania legaturile sale cu Romania s-au intrerupt, dar acum se simte reconectat la radacinile sale romanesti. 
'Am devenit si membru de onoare al Academiei Romane si am simpatie pentru oamenii de aici care vor sa devina ceva si imi place foarte mult ca Banatul si toata regiunea sunt pe o cale foarte buna pentru a fi importante in Europa. Imi place Timisoara de astazi pentru ca s-a schimbat, este un loc foarte frumos si bun si voi reveni. Nu mai este asa cum a fost cand eram eu elev la Liceul Lenau. (...). Timisoara este cunoscuta si international, pentru ca este conectata international prin doi laureati ai Premiului Nobel, iar Germania stie acest lucru', a declarat presei Stefan Walter Hell. 
In sedinta de decernare a Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Timisoara, profesorul Hell a povestit despre modul in care a devenit elev al Liceului Lenau. 
'Liceele din Timisoara erau mult mai bune (decat cele din Arad, n.r.) si atrageau foarte muti elevi pe doar cateva locuri, iar daca castigai examenele in Timisoara te puteai declara invingator. De aceea, cand am mers prima data la Liceul Lenau mi-a fost teribil de frica de examene. (...). Inainte de admitere, ma uitam la copiii de la oras, despre care eram convins ca erau, toti, mai destepti decat mine. In 1977, atat de multi parinti au fost speriati de examenul de intrare la Liceul Lenau, incat nu si-au mai inscris copiii, au ramas locuri libere, asa ca nu s-au mai dat examene deloc. Au fost admisi toti candidatii, printre ei fiind si eu. M-am considerat foarte norocos, pentru ca daca era examen, puteam sa pic', a povestit Hell. AGERPRES

consiliului local
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005658 (s)