News Flash:

La Multi Ani, Gica Hagi! "Regele" fotbalului romanesc implineste astazi 53 de ani

5 Februarie 2018
885 Vizualizari | 0 Comentarii
hagi 1

„Golul tuturor timpurilor” din fotbalul romanesc l-a marcat, pe 18 iunie 1994, in meciul Romania-Columbia 3-1, in timpul Campionatului Mondial de Fotbal din Statele Unite. Intr-o faza care nu anunta nimic, Dorinel Munteanu ii paseaza pe partea stanga lui Hagi. Acesta face cativa pasi in fata, observa ca portarul columbian este iesit din poatra si trimite din unghi, de la aproximativ 67 de metri, un lob perfect care intra chiar in vinclul din stanga al portii adverse.

S-a nascut pe 5 februarie 1965, in comuna Sacele, judetul Constanta, „intr-o familie obisnuita de aromani, cu respect pentru cuvintele, cantecele si obiceiurile armanesti”, cum ii place sa spuna. Dupa ce, ca orice copil, bate mingea pe maidane, la varsta de 10 ani a inceput sa joace fotbal la Farul Constanta, debutand in prima divizie la numai 17 ani. De-a lungul carierei a mai evoluat la Sportul Studentesc, Steaua Bucuresti (cu care a castigat trei titluri de campion al Romaniei, doua Cupe si Supercupa Europei, in perioada 1987-1990), Real Madrid, Brescia, Barcelona si Galatasaray (patru titluri de campion al Turciei, o cupa UEFA si o Supercupa a Europei).

A debutat la echipa nationala la varsta de 18 ani, intr-un amical Norvegia-Romania. Dupa ce, pret de un deceniu, a fost capitanul de drept al nationalei, se retrage din echipa nationala pe 21 aprilie 2001. La ultimul sau meci pentru Romania 80.000 de fani din toata tara au venit sa-l salute, sa-l aclame, sa-l ovationeze pentru toate bucuriile aduse si toate meciurile incantatoare oferite.

Si, la fel ca multi alti mari fosti jucatori, dupa incheierea carierei fotbalistice, Gica a optat pentru antrenorat. A antrenat timp de cinci luni echipa nationala (2001) si-a fost apoi – scurte perioade, cel mult un an – antrenor la Bursaspor, Galatasaray, FCU Politehnica Timisoara si FC Steaua Bucuresti. In prezent, este antrenorul echipei Viitorul Constanta, echipa pe care o si patroneaza, aflata in momentul de fata pe locul 2 in Clasament.

La cei 53 de ani pe care-i implineste astazi, Gheorghe Hagi este cunoscut, respectat si apreciat de toata suflarea romaneasca, recunoscut in mai toate tarile Europei (fotbalistice) si se afla intr-un moment bun al existentei sale, cand toate ii merg din plin. Sa ne alaturam tuturor acelora care vor sa-l felicite de ziua sa, sa-i spunem „La multti ani!” si sa dam lumii de stire ca regele fotbalului romanesc implineste 53 de ani. La multi ani, Gica Hagi!


farul constanta gheorghe hagi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005874 (s)