News Flash:

Klaus Iohannis pleaca in vizita in Germania

26 Februarie 2015
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o declaratie de presa, la Salonul oficial al Aeroportului International „Henri Coanda”, inainte de plecarea in vizita in Germania. Seful statului a precizat ca va discuta la Berlin integrarea Romaniei in spatiul Schengen.
Presedintele Iohannis a declarat ca vizita oficiala are loc la invitatia presedintelui Joachim Gauck.
”Relatiile de coperare cu Germania au pentru noi o importanta strategica, aprofundarea acestei cooperari si a dialogului cu Berlin, si extinderea domeniilor de colaborare constituie o prioritate”, a spus seful statului.
”Vizita ofera prilejul intrarii intr-o etapa superioara a relatiilor bilaterale, ce include si o sustinere reciproca, pe teme de interes comun, in cadrul Uniunii Europene, in plan regional si in plan international”, a precizat presedintele Romaniei.
El a continuat: ”Contam pe sprijinul german pentru integrarea reala si in profunzime a Romaniei in nucleul european, in multe puncte comune care ne unesc. Romania, ca si Germania, este un stat cu profil comunitar bine conturat, sustinator al aprofundarii integrarii europene si al consolidarii Uniunii Europene, ca proiect politic”, a mai afirmat Iohannis.
Seful statului a mentionat ca, in acest context, se va discuta tematica de actualitate de pe agenda europeana.
”Vom aborda, desigur, inclusiv subiectul perspectivei aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Vom discuta si pe un plan mai general, cel al nevoii consolidarii securitatii Uniunii Europene si a cetatenilor sai. Vom discuta cu siguranta si despre evolutiile in materie de securitate de pe continentul nostru si, sigur, in mod special, despre situatia din Ucraina”, a spus Klaus Iohannis, despre subiectele din cadrul vizitei oficiale de la Berlin.
Presedintele Romaniei a mai afirmat ca ”de un interes deosebit pentru noi este subiectul perspectivei europene a Republicii Moldova si a tarilor din Balcanii de Vest”.
”Voi mentiona cu acest prilej si rolul crescand al comunitatilor germane din Romania si a comunitatii romane din Germania ca punte de legatura si factori de consolidare ai cooperarii romano-germane. In toate aceste intrevederi, vom discuta despre pasii pe care Romania si Germania trebuie sa-i intreprinda in continuare pentru ca cetatenii nostri sa beneficieze de pe urma acestei legaturi puternice”, a spus el in finalul declaratiei de presa.  
Iohannis a precizat ca va avea intrevederi cu presedintele Joachim Gauck, cu Cancelarul Angela Merkel, cu presedintele Bundestagului, dar si cu conducerea Forumului Germano-Roman, adaugand, in gluma, ca este ”altul decat Forumul Democrat al Germanilor”. Presedintele a precizat ca va avea o intalnire si cu reprezentantii comunitatii romanesti din diaspora.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1203 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004878 (s)