News Flash:

Jose Manuel Barroso a devenit Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest Timisoara

30 Ianuarie 2016
1078 Vizualizari | 0 Comentarii
manuel baroso
Jose Manuel Durao Barroso, fost presedinte al Comisiei Europene in perioada 2004-2010, a primit, vineri dimineata, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universitatii de Vest Timisoara. Pentru Romania, mandatul sau in frunea CE a fost unul extrem de important, a fost cel in cadrul caruia, in 2007, tara noastra a fost primita in Uniunea Europeana.
Prezenta la eveniment a fost una extrem de selecta, o pleiada de ministri din actualul cabinet, in frunte cu Dacian Ciolos, actualul prim-ministru,  luand parte la ceremonie. Printre acestia s-au numarat: Calin Popescu Tariceanu – presedintele Senatului Romaniei, Vasile Blaga – copresedinte PNL, europarlamentarul Maria Grapini, fosti ministri, dar si primarul Nicolae Robu, presedintele CJ Timis – Titu Bojin, si mitropolitul Banatului – Ioan Selejan. In mandatul lui Barroso, Uniunea Europeana s-a largit cu inca trei state membre: Romania, Bulgaria si Croatia.
“Universitatea de Vest da o noua lovitura de imagine prin oferirea acestui titlu lui Jose Manuel Barroso”, a anuntat Dan Negrescu, profesor de latina in cadrul UVT, cel care a prezentat evenimentul.
Prin acest titlu, universitatea a dorit sa aduca recunoastere unei personalitati politice a Europei, a declarat rectorul Universitatii de Vest, scrie tion.ro.
“UVT incearca sa ofere binemeritata recunoastere unor nume importante din lumea stiintifica, culturala, sociala sau politica, iar personalitatea profesorului Durao Barroso este una complexa. Astazi, prin acordarea titlului de Doctor Honoris Causa Beneficiorum Publicorum, UVT aduce un omagiu unei remarcabile personalitati politice a Europei, unui vizionar si unui adevarat profesionist al relatiilor internationale”, a declarat Marilien Pirtea, rectorul universitatii.
Discursul de Laudatio a apartinut profesorului Silviu Rogobete.

uniunea europeana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1251 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005007 (s)