News Flash:

Klaus Iohannis a promulgat legea antifumat

29 Ianuarie 2016
1379 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis juramant
Legea care interzice fumatul in spatiile publice a fost promulgata, vineri, de presedintele Klaus Iohannis, informeaza Administratia Prezidentiala. Astfel,fumatul va fi interzis in restaurante de la jumatatea lunii martie, avand in vedere ca intrarea in vigoare se face la 45 de zile de la publicarea sa in Monitorul Oficial. Pe 27 ianuarie, Curtea Constitutionala a decis ca legea care interzice fumatul in spatiile publice este constitutionala. Judecatorii au votat in unanimitate respingerea sesizarii. In documentul inaintat Curtii Constitutionale, se precizeaza ca prin definirea spatiului public inchis ca orice spatiu destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate, legea introduce o forma de discriminare.


Initiatorii sesizarii sustin, in documentul citat, ca prin aplicarea legii antifumat se creeaza o discriminare intre persoanele aflate in stare de detentie in penitenciare de siguranta si cele aflate in tranzit intr-un aeroport, carora le este permis sa fumeze intr-un spatiu public inchis, si ceilalti cetateni fumatori. De asemenea, legea antifumat interzice fumatul in spatiile de la locul de munca si in orice loc de joaca pentru copii, fie ca este spatiu inchis sau in aer liber. Interdictia se aplica si in mijloacele de transport in comun, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private.

Nerespectarea prevederilor legii antifumat de catre persoanele fizice se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 100 lei la 500 lei, iar nerespectarea de catre persoanele juridice a prevederilor legii se sanctioneaza cu amenda contraventionala de 5.000 lei la prima abatere, cu amenda contraventionala de 10.000 lei si cu sanctiunea complementara de suspendare a activitatii pana la remedierea situatiei care a dus la suspendarea activitatii, la a doua abatere. 

fumatul spatiile publice administratia prezidentiala sesizarii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006315 (s)