News Flash:

Instanta suprema, asteptata sa anunte astazi decizia definitiva in cazul lui Ludovic Orban

5 Martie 2018
907 Vizualizari | 0 Comentarii
orban2

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) va anunta, luni, decizia definitiva in cazul presedintelui PNL, Ludovic Orban. La ultimul termen, procurorii DNA au cerut pedeapsa cu executare orientata spre minimum, adica un an de detentie.
In cadrul ultimului termen al apelului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in care presedintele PNL Ludovic Orban este acuzat de fapte de coruptie, procurorul DNA a cerut pentru liderul PNL pedeapsa cu inchisoare cu executare orientata spre minimum, adica un an de detentie.

„Cerem sa dispuneti pentru inculpatul Orban condamnarea orientata spre minimum cu executare cu privare de libertate. (...) Orban s-a folosit de functia sa din partid de obtinerea de foloase necuvenite.Influenta este data de pozitia sa din partid. La data faptei, Orban era constient de puterea pe care o avea datorita functiei sale din partid. Este real ca Urdareanu este cel care l-a contactat, insa Orban este cel care a insistat pentru a se intalni cu Urdareanu.(...) Din coroborarea probelor, rezulta fara echivoc concluzia ca inculpatul, in functia de conducere a PNL i-a solicitat lui Urdareanu sprijin cu eludarea dispozitiilor legale, ceea ce reprezinta foloase necuvenite”, a spus procurorul DNA la ultimul termen de judecata, mentionand ca infractiunea de care Ludovic Orban este acuzat se pedepseste cu inchisoare de la un an la cinci .

Anterior, in prima instanta, DNA a cerut pedeapsa cu inchisoare orientata spre mediu, ceea ce ar insemna doi ani si sase luni.
dintre participanti fiind Laura Codruta Kovesi, acesta fiind criticat de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

"Am crezut ca vad o scena din Coreea de Nord, in care cetatenii, in pofida neajunsurilor, preamaresc regimul. L-am vazut pe Ludovic Orban la acea jelanie, cum, in fata procurorului sef, isi recunostea toata vina de a fi indraznit vreodata sa militeze pentru drepturile si libertatile cetatenilor. Cred ca e cea mai penibila situatie in care am vazut vreun politician dupa 1990", a declarat atunci Calin Popescu Tariceanu.

In ceea ce priveste scandalul recent de la DNA, privind inregistrari realizate in sediul DNA Ploiesti si acuzatiile de falsificare a unor probe, presedintele PNL a spus ca institutiile statului trebuie sa verifice veridicitatea informatiilor aparute in spatiul public.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004804 (s)