News Flash:

Informaticienii din justitie ameninta cu PROTESTE si demisii

30 Mai 2017
894 Vizualizari | 0 Comentarii
judecator
Specialistii IT din justitie sustin ca sunt nemultumiti de prevederile legii salarizarii unitare pentru ca veniturile ar urma sa fie injumatatite, fiind incadrati la nivelul salarial al functionarilor publici. Informaticienii sustin ca daca legea trece in varianta actuala, vor declansa proteste.
"Vrem sa atragem atentia casei politice si opiniei publice cu privire la nedreptate care se creaza prin acest proiect al legii salarizarii unitare. Ma refer la excluderea unei intregi categorii profesionale din familia ocupationala justitie si plasata undeva la functiile comune, ceea ce inseamna o mare nedreptate si reduceri salariale intre 50% si 70%. Asta va duce, evident, la demisii in masa si, prin urmare, calitatea serviciilor va scadea. Veniturile unui specialist IT, in prezent, sunt cuprinse intre 6.000 si 11.000 de lei, iar prin faptul ca vom fi incadrati la nivelul salarial al functionarilor publici vom ajunge sa castigam cat un portar sau o femeie de serviciu. Noi dorim sa ramana actuala forma de salarizare, cel putin in cazul nostru, al specialistilor IT. In conditiile in care in Parlament nu se va ajunge la o varianta a legii salarizarii, acceptata de specialistii IT, luam in calcul proteste la nivelul intregii tari, asta insemnand inclusiv oprirea lucrului in instante", a declarat Daniel Ciortan, specialist IT in cadrul Ministerului Justitiei.
"In cazul in care se va declansa conflictul de munca si vom intra in greva, accesul la bazele de date ale MAI va fi blocat, programul Ecris nu va mai fi actualizat, internetul in instante va fi, de asemenea, blocat. Deci, toate dosarele care vor fi pe rol raman in aer, persoanele arestate preventiv vor fi puse in libertate pentru ca le vor expira mandatele, etc", explica un alt informatician.
Specialistii IT sustin ca sunt multumiti de salariile actuale insa, chiar daca se apropie de cele din mediul privat, responsabilitatile sunt mai multe. Mediafax.ro

specialistii it injumatatite salarial functionarilor publici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006841 (s)