News Flash:

Informatica Timisoara, campioana nationala la futsal. Banatenii au mai castigat in acest sezon Cupa si Supercupa Romaniei

22 Mai 2018
850 Vizualizari | 0 Comentarii
informatica finala 44 Custom

Informatica Timisoara a transat luni seara finala cu United Galati in doar trei meciuri, dupa victoria cu 5-2. In precedentele jocuri, timisorenii au castigat cu 1-0 si 6-4 dupa loviturile de departajare, in ambele partide jucate la Dunare. Cu acest rezultat, s-a incununat un sezon perfect, in care alb-violetii au castigat Supercupa, Cupa Romaniei si titlul, dupa ce sezonul precedent au cucerit Cupa Romaniei.

United isi juca ultima sansa, si asta a facut ca meciul sa se joace extrem de deschis. In minutul 8, Rakic a marcat primul gol pentru gazde, iar peste patru minute, Felipe a marit diferenta. Cu patru minute inainte de finalul primei reprize, Varela a redus din diferenta, pentru ca in ultimul minut al primei jumatati, Lupu a marcat pentru 3-1, profitand de faptul ca poarta adversarilor ramasese goala. In debutul reprizei secunde, moldovenii au jucat mai montati si au reusit sa marcheze prin Octavian Cires. La 3-2, United a jucat si cu portar-inaintas, dar a irosit ocazii, iar Iancu si-a facut si el treaba. Portarul Wellington a avut interventii bune, inclusiv una dubla la Savio si Felipe. Totusi, Informatica a fost cea care a marcat, prin Rakic, iar la final, Deco a transformat lovitura de la 10 metri primita pentru cele sase faulturi ale galatenilor.

Robert Lupu e de parere ca unitatea grupului a incununat-o pe Informatica in postura de campioana. ”Ma bucur ca dupa munca pe care am depus-o in trei ani am reusit sa luam toate trofeele. Nu ne-am propus anul acesta, dar am avut un grup senzational, niste baieti cum nu am avut in 15 ani de zile. Meritam sa castigam acest trofeu. Nu ma asteptam sa castigam in trei meciuri, Galatiul ne-a pus probleme anul trecut. Intr-adevar, anul acesta noi am avut o forma mult mai buna si jucatori un pic mai multi, dar nu ma asteptam. Chiar daca am jucat bine acolo a fost destul de dificil si e bine pentru noi ca s-a terminat asa. Eu cred ca acolo, cand am jucat la 3-3 si am avut lovituri de la 6 metri ne-am creat un avantaj  mare. Am fost egali in patru la patru, iar daca nu scoteau portarul, diferenta ar fi fost mult mai mare. Sunt foarte fericit ca am reusit sa castig acest trofeu. Informatica a reusit sa ai trei trofee in trei ani. Nici bine nu ne-am pus pe picioare ca am luat toate trofeele”, a declarat Lupu.

Savio Valadares are oferte din tari precum Spania sau Liban. ”A fost foarte bine pentru noi, pregatim de peste doua sezoane aceste trofee. E foarte bine pentru Timisoara, pentru oras. Ma cauta impresarii, dar nu stiu ce voi face. Depinde de ce va fi la club”, a declarat brazilianul.

Gabriel Lungu e de parere ca titlul demonstreaza calitatile de antrenor ale lui Lupu. ”A fost si noroc, dar si munca baietilor, de un an de zile. Ii felicit, il felicit pe Robert, care a reusit sa inchida si gura multora. Cine il mai contesta nu are nimic in creier. Cred ca autoritatile isi vor schimba atitudinea, am primit ceva de la autoritati. Dar eu sunt convins ca este o mica parte. Eu ma felicit ca am reusit sa adun cu Robi baietii, sa fie ca o familie. In seara aceasta cinci oameni si cu Vlad Iancu au reusit sa tina piept celor zece de pe Dunare”,a punctat finantatorul Timisoarei.

Victor Hugo Costa, antrenorul galatenilor, a apreciat ca victoria Timisoarei nu a fost asa usor cum o arata scorul. ”Vreau sa felicit echipa din Timisoara. Ne-au batut cu 3-0. Pare o victorie usoara, dar acolo au marcat in ultimul minut, apoi s-au impus la penalti-uri. Aici noi la 2-0, cand nu mai aveam nimic de pierdut, am scos portarul. Am sperat, e al doilea an in care Galatiul pierde o finala. Felicit echipa Timisoarei, finala a reunit cele mai bune echipe. Am primit usor cartonase, tot sezonul”, a punctat Costa.

sursa: timisplus.ro


informatica timisoara united galati supercupa cupa romaniei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006256 (s)