News Flash:

INCREDIBIL! Sute de caini adoptati international, folositi in bordeluri

16 Ianuarie 2015
1329 Vizualizari | 0 Comentarii
Coordonatorul de proiect al ASPA Razvan Bancescu a declarat, joi, ca peste 90% din cainii adoptati international sunt folositi in alte scopuri, unii ajung in bordeluri din Europa de Vest sau sunt folositi la zoofilie, precizand ca exista dovezi in acest sens si acuzand ONG-uri de ilegalitati.
"Nu vom tolera imixtiunea diverselor ONG-uri cu interese, mai mult decat dovedite, privind stocul permanent de caini din Bucuresti pe care l-au avut la dispozitie atatia ani pentru exporturile lor", a spus Razvan Bancescu, dupa ce a anuntat ca din octombrie 2013 au fost stransi de pe strazi peste 51.000 de caini fara stapan si au mai ramas aproximativ 4.000, care urmeaza sa fie ridicati.
In ceea ce priveste acuzatiile de zoofilie, pentru care au fost prezentate mai multe fotografii, Razvan Bancescu a spus ca din imagini se vede ca sunt folositi foarte putini caini de rasa, cele mai multe exemplare fiind "maidanezi".
"Sursa (de caini, n.r.) pentru Europa de Vest, si cel mai mult Germania si Danemarca, este reprezentata de Romania si Bulgaria. Nu pot sa spun ca Azorel, de pe strada Lacatusului nr. 5, a ajuns in Germania, la bordelul lui Franz, dar legatura este ca pleaca afara volume foarte mari de caini si numai 10 la suta ajung la adoptia reala, 90 la suta fiind folositi in alte activitati", a mai spus Razvan Bancescu, precizand ca exista dovedi in acest sens, care au fost deja prezentate procurorilor.
Tot in privinta adoptiilor internationale, coordonatorul de proiect de la ASPA a aratat ca, in 2014, au iesit din Romania, cu pasapoarte emise de la Bucuresti, peste 20.000 de caini.
"Dintre acestea, doua-trei mii de exemplare au ajuns la adoptator, restul ajung in alte scopuri. Sunt implicate si persoane din strainatate, pentru ca problema este transfrontaliera, si persoane din viata publica din Romania, ONG-uri si alte persoane fizice", a mai spus Bancescu.
El a precizat ca, la nivelul anului 2013, prezenta cainilor pe strazi le-a adus unor organizatii nonguvernamentale din Bucuresti peste sase milioane de euro, din care au fost fiscalizati doar 1,3 milioane de euro.
"La destinatie, maidanezii din Bucuresti au valorat peste 20 de milioane de euro", a mai spus Razvan Bancescu.
Potrivit coordonatorului de proiect al ASPA, printre infractiunile de pe care le savarsesc organizatiile pentru protectia animalelor sunt evaziunea fiscala si deturnarea de fonduri. El a facut referire la organizatia Vier Pfoten, spunand ca aceasta nu a raportat niciodata din punct de vedere fiscal activitatile derulate in Romania, nu a depus bilantul anual in ultimii patru ani si nu a raportat, din punct de vedere medical, nicio manopera veterinara desfasurata in Romania.
Razvan Bancescu a mai spus ca, in 2013, cand s-a dorit interzicerea hranirii cainilor pe domeniul public, reprezentantii Vier Pfoten au trimis primarului general o scrisoare deschisa prin care aratau ca aceasta masura este contrara prevederilor din ghidul international de bune practici in materia cainilor fara stapan, lucru care s-a dovedit a fi fals. Ulterior, in decembrie 2014, Vier Pfoten a transmis premierului o scrisoare in care arata ca pentru hranirea animalelor pe domeniu public nu sunt responsabile organizatiile nonguvernamentale, ci cetatenii.
Coordonatorul de proiect al ASPA a sustinut ca Vier Pfoten "a acoperit cu buna stiinta" traficul ilegal de caini desfasurat in incinta ADP Sector 6, unde au fost gasiti caini neinregistrati, acte false, pasapoarte si carnete antedatate, fiind destructurat de ASPA in 21 martie 2014.
"In continuare, sectorul A din adapostul din Pallady este blocat prin diverse procese ale Vier Pfoten, pentru ca acolo mai au doua truse de instrumentar de sterilizare, iar noi facem sterilizarile in alta parte", a mai spus Bancescu.
El s-a referit si la Asociatia Cutu-Cutu, despre care a aratat ca, din 110.000 de lei incasati de la donatori in 2014, suma de 60.000 de lei a fost scoasa din contul organizatiei de catre reprezentantul Marcela Pasla, "fara impozite si fara justificare".
"Si ultimele incidente, cele din vara, au fost asumate de organizatia ADA si Miscarea pentru Dreptate si Protectia Animalelor (MDPA), miscarea formata din oameni cu cazier, cu condamnari definitive pentru inselaciune, violenta, loviri. Cu acesti oameni am defilat si daca asta inseamna protectia animalelor... Daca aceste organizatii vin cu ceva concret pentru buna gestionare a cainilor fara stapan, sunt bine veniti, dar sa nu uitam ca sunt foarte multe locuri unde in prezent se afla caini neinregistrati si nesterilizati", a mai spus Razvan Bancescu.
Coordonatorul de proiect al ASPA a adaugat ca in prezent sunt 16 locuri in Capitala care au peste 180 de caini in interior, nesterlizati si neinregistrati, iar acestea vor trebui monitorizate. Bancescu a dat ca exemple in acest sens, in Sectorul 1 - un adapost ilegal de pe strada Muntele Gaina, in Sectorul 2 - Platforma Hermes, in Sectorul 3 - Platformele Industriale de la Policolor, in Sectorul 4 - zonele de la Apararii Patriei si Oltenitei, in Sectorul 5 - Baza Saturn si Calea Ferentari, iar in Sectorul 6 - Platformele Industriale de pe Bulevardul Timisoara. El a precizat ca, in aceste cazuri, se va incerca, de comun acord cu proprietarii, sterlizarea si inregistrarea acestor animale, iar in caz contrar, vor fi sesizate sectiile de politie si reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare.

ong-uri bancescu vier pfoten
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004836 (s)