News Flash:

INCREDIBIL! Iata de ce stau in depou tramvaiele modernizate ale Timisoarei. Explicatia primarului Robu este HALUCINANTA!

27 August 2015
1127 Vizualizari | 0 Comentarii
tramvai armonia
Situatie incredibila la Timisoara! Dupa ce am platit 1 milion de euro din bugetul orasului pentru modernizarea a doua tramvaie, garniturile au fost retrase in depoul RATT, dupa doar doua saptamani de circulatie.
Cele doua tramvaie Armonia, asa cum le-a numit chiar primarul Nicolae Robu, au fost puse sa circule pe traseul liniei 6. Reprezentantii RATT au decis insa sa suspende linia 6, asa ca au retras si garniturile Armonia, anuntand ca le vor reintroduce pe traseu in luna septembrie. Specialistii RATT au refuzat insa sa explice de ce nu le pun in circulatie pe alte linii.
Explicatia vine chiar de la primarul Nicolae Robu. Cele doua tramvaie nu pot circula pe alte linii, pentru ca acestea nu ar fi… perfect paralele. In plus, am putea pierde garantia daca s-ar intampla ceva cu noile garnituri, scrie opiniatimisoarei.ro.
„Trebuie facute ajustari… eu va spun ce-mi spun specialistii de la RATT, in frunte cu domnul director. Ei spun ca pe celelalte linii mai trebuie facute, in anumite zone, ajustari de paralelism, consolidari ale liniilor, pentru ca, altfel, sinele produc suprasolicitari. Si tramvaiele sunt in garantie. Nu sunt mai grele ca tramvaiele vechi, dar la cele vechi nu avem garantie, nu avem restrictii de genul acesta. Deci, cand ai un lucru, ca sa-ti pastrezi garantia, trebuie sa-l folosesti in conditiile standard. Or, pe liniile vechi nu sunt conditii standard. Se fac interventii, s-au mai facut. Inginereste, daca o linie nu exista paralelism perfect, pe anumite portiuni, evident ca este paralelism ochiometric, in acea zona rotile sunt supuse la suprasolicitari. Nu sunt conform normelor, ele nu patesc nimic, in mod normal, dar daca s-ar strica, firma ar putea sa spuna ca am folosit tramvaiele in conditii necorespunzatoare, oricand se poate demonstra ca nu sunt conform normelor. Despre asta este vorba”, a explicat Nicolae Robu.
Intre timp, tot mai multi timisoreni au devenit suspiciosi si spun ca noile tramvaie ar avea probleme si tocmai de aceea au fost retrase din circulatie. Unii sustin ca au auzit scartaituri atunci cand au circulat cu ele. Primarul Timisoarei spune insa ca ii este lehamite de cei care critica tramvaiele Armonia.
„Sa fim seriosi! Sa vina un cetatean care a mers cu ele si sa spuna ca scartaie. Va garantez ca aia care comenteaza pe forumuri nu au fost cu tramvaiele noi. Cum sa scartaie? Sunt exceptionale, merg exceptional. Acesti indivizi sunt niste… n-am cuvinte, nici nu mai vreau sa vorbesc despre ei, ti-e lehamite ca exista astfel de indivizi. Sigur ca oamenii nu au de unde sa stie aceste aspecte. Daca nu ar fi in garantie, nu ar fi nicio problema. Daca nu respecti normele, cu orice, poti sa-ti pierzi garantia. Asa este si cu un aparat”, ne-a mai spus Robu.
Oricum, Primaria Timisoara mai trimite la modernizare alte 5 tramvaie in aceasta perioada. Edilul-sef ne asigura ca nu vor circula toate pe linia 6, care nu are probleme, ci se vor face ajustari si la alte linii.
„Nu va fi o problema, pentru ca aceste ajustari se fac in punctele respective, nu avem probleme majore cu liniile. Eu cred ca, in cateva saptamani, si alte linii vor fi apte de circulatie. Nu e nicio problema cu tramvaiele modernizate, o sa le dam drumul in curand, pentru ca se fac interventii. RATT face astfel de interventii, nu sunt lucruri grave, dar noi ne luam masuri de precautie. Si cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada oricum nu este asa de mult trafic cu tramvaiele, pentru ca multa lume este in vacanta, nu avea niciun rost sa ne expunem. Decizia de a se trimite la modernizat este luata, nu stiu daca au plecat. Se vor trimite inca 5 tramvaie si apoi vor merge inca 7″, ne-a asigurat Nicolae Robu.

armonia ratt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005081 (s)