News Flash:

INCREDIBIL! Cum poate rata Timisoara titlul de Capitala Cultura Europeana

17 Septembrie 2015
1122 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara5
Declaratii ingrijoratoare facute de primarul Timisoarei, Nicolae Robu, cu privire la candidatura orasului pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. Edilul anunta ca exista riscul sa nu se mai poata pregati aceasta candidatura dupa ce Curtea de Conturi a constatat, spune el, ca si finantarea Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana este ilegala, la fel cum s-a intamplat in cazul ACS Poli si a altor cluburi sportive. Primaria a contestat raportul auditorilor si asteapta raspuns.
Daca fostul primarul al Timisoarei Gheorghe Ciuhandu se plimba pe la DNA in aceste zile si este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce in timpul mandatului sau clubul Poli, patronat de Marian Iancu, s-a bucurat de milioane de euro de la bugetul local, nici actuala administratie, care a gasit o alta varianta pentru a finanta fotbalul, nu prea are liniste cu aceste finantari.
Pe fir a intrat din nou Curtea de Conturi, auditorii institutiei constatand ca nici in cazul ACS Poli ca nu s-a respectat legea, desi de aceasta data nu mai vorbim despre un club privat, ci o structura in care s-au asociat Consiliul Local Timisoara, Consiliul Judetean Timis si Universitatea Politehnica. Si nu doar in cazul finantarii cluburilor sportive s-a constatat asta, ci si a asociatiei care pregateste candidatura Timisoarei pentru titlul de Capitala Culturala Europeana, asociatie la care primaria este membru fondator.
„Avem cinci asociatii, patru de sport, pentru fotbal, rugby, baschet si handbal, a cincea Timisoara Capitala Culturala Europeana, asociatii la care consiliul local are statut de membru constituent, si avem deocamdata probleme cu Curtea de Conturi. Si in privinta Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana s-a decis fix la fel, numai ca auditoarea nu a avut timp sa intre in detalii ca trebuia sa plece in concediu, asa s-a nimerit. Dar scrie ca este ilegala si aceasta asociere, fix cu aceleasi motivatii (…), ea spunea ca nu aveam voie sa ne asociem si sa platim cotizatie, discutia a fost de-a dreptul ridicola”, a declarat primarul Nicolae Robu.
Edilul a explicat ca municipalitatea a depus o contestatie si spera acum sa obtina castig de cauza, scrie tion.ro.
„Inca nu s-a judecat contestatia noastra in instantele Curtii de Conturi. Deocamdata nu este cu titlu executoriu ceea ce a concluzionat auditoarea care a avut o misiune la Primaria Municipiului Timisoara. Consilierii locali au votat de buna-credinta alocarea de sume importante pentru sportul timisorean si pentru candidatura Timisoarei la titlul de Capitala Europeana a Culturii, si nu pot decat sa sper ca nimeni nu va avea nicio problema derivata din votul respectiv. De ce imi exprim aceasta speranta? Pentru ca traim vremuri in care auzim aproape zi de zi despre abuzuri in serviciu, rea-credinta, coruptie samd. Eu inca mai cred ca in Curtea de Conturi mai exista suficienti oameni corecti… Daca pierdem, decizia ramane executorie, va dati seama ce consecinte ar fi?”, a mai declarat Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006224 (s)