News Flash:

Inca un dosar DNA clasat: IPRS Baneasa, in care era vizat Omar Hayssam

5 Februarie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii
hayssam

Dosarul privind privatizarea fostei Intreprinderi de Piese Radio si Semiconductori (IPRS) Baneasa, in care este vizat Omar Hayssam, a fost clasat intrucat fapta nu este prevazuta de legea penala, a precizat, pentru Mediafax, procurorul care a instrumentat dosarul, Mihaiela Iorga.
„Termenul de prescriere era 2019. Dosarul s-a clasat pentru ca fapta nu este prevazuta de legea penala. A intervenit decizia Curtii Constitutionale si pe acele fapte din privatizare nu exista corespondent al incalcarii atributiilor de serviciu in lege”, a explicat, pentru Mediafax, procurorul Mihaiela Moraru Iorga.

Clasarea a fost dispusa de Mihaiela Iorga in luna iunie a anului 2017.

„Raportat la decizia Curtii Constitutionale urmeaza a se dispune clasarea cauzei sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu (...), intrucat privatizarea s-a realizat cu incalcarea unor dispozitii legale dintr-o hotarare de guvern si nu a legislatiei primare. Mai mult, in conditiile in care Elmefa Bedrjiven BV nu a depus o oferta finala imbunatatita si neconditionata nu se poate stabili un prejudiciu ca diferenta intre oferta Ogharit si cea a firmei Elmefa Bedrjiven BV”, se arata in documentul de clasare.
Totodata, sursa citata mai precizeaza ca se dispune clasarea infractiunii de fals intelectual si fals de inscrisuri oficiale, intrucat, asa cum rezulta din probatoriul administrat, informatiile cu privire la ofertantul Ogharit au fost contradictorii, iar legislatia privind privatizarea si caietul de sarcini nu ofereau comisiei parghii suficiente pentru verificarea documentelor.

„Cu privire la infractiunea de spalare a banilor, din cercetarile efectuate, nu rezulta ca sumele de bani utilizate in procedura de privatizare au provenit din savarsirea unor infractiuni. Sub aspectul savarsirii acestei infractiuni, se va dispune clasarea cauzei, intrucat nu exista probe ca o persoana a savarsit infractiunea”, mai arata documentul mentionat.

In dosarul privind privatizarea IPRS Baneasa, procurorii DNA au facut cercetari privind depunerea mai multor inscrisuri false referitoare la experienta si capacitatea financiara a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea societatii.

IPRS Baneasa a fost infiintata in 1962. In septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 actiuni al intreprinderii a fost cumparat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlata de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Baneasa si-a incetat activitatea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004882 (s)