News Flash:

In curand vom circula cu vaporasul pe Bega

15 Februarie 2016
1600 Vizualizari | 1 Comentarii
vaporeto
Mai sunt doar cateva saptamani pana la venirea primului vaporetto la Timisoara, ambarcatiunea urmand sa fie folosita pentru transport de persoane si agrement. Primarul Nicolae Robu sustine ca sosirea ambarcatiunii va marca si o noua premiera: Timisoara va deveni primul oras din Romania cu sase „subsisteme de transport in comun” si unul din putinele din Europa. Edilul si comisia de receptie au si dat nota 10+ primului vaporetto. Voi ce nota ii dati?
Va reamintim ca, recent, primul vaporetto construit pentru transportul de persoane pe Bega a fost lansat la apa. Comisia de receptie si primarul Nicolae Robu sustineau atunci ca ambarcatiunea a trecut cu brio toate testarile si primeste nota 10+
„Primul vaporetto a primit aviz favorabil din partea Comisiei de receptie. S-a facut mai intai o expertiza, de catre un specialist in ambarcatiuni de tipul acesta. Expertiza a fost favorabila si tocmai datorita acestui fapt am decis sa trimit Comisia de receptie la Galati. Acolo s-au facut toate verificarile de rigoare si concluzia comisiei a fost ca acel vaporetto este de 10+”, a reamintit la finele acestei saptamani Nicolae Robu.
De asemenea, edilul a tinut sa precizeze ca, timp de cinci ani, transportul in comun cu aceste vaporetto va fi gratuit. RATT se ocupa in aceasta perioada de pregatirea marinarilor ce vor deservi aceste ambarcatiuni, un total de 60 de persoane.
„Si arata bine aceste vaporase, pe langa faptul ca sunt si foarte bine realizate, din toate punctele de vedere. Acest vaporas va veni in urmatoarele saptamani in Timisoara si intentionam ca, pe parcursul lunii martie, sa-i introducem in uz in scopuri de agrement. Evident ca pana atunci trebuie sa ne pregatim cu proceduri, cu tot ce presupune navigarea pe Bega si cu toata rigoarea, avand in vedere ca se face transport de persoane. Va fi gratuit transportul, timp de cinci ani, asa este angajamentul nostru si il vom respecta. Va trece si pe transport de calatori”, a mai spus Robu pentru tion.ro.
El a remarcat ca, odata cu sosirea ambarcatiunii la Timisoara, orasul va deveni primul din Romania cu sase subsisteme de transport in comun.
„Timisoara va deveni, in curand, singurul oras din Romania si unul dintre putinele din Europa, care va avea cinci subsisteme de transport in comun, am putea spune chiar sase. Este vorba despre subsistemul de transport cu tramvaiul, subsistemul de transport cu troleibuzul, subsistemul de transport cu autobuzul, subsistemul de transport cu bicicleta si subsistemul de transport cu vaporasul. La care se adauga cel de-al saselea, cu minibusurile. Tocmai am semnat contractul de achizitie a 20 de autobuze de capacitate mai redusa, sase vor fi achizitionate in 2016. Ele vor fi folosite in cadrul sistemului de transport in comun al RATT, mai ales la orele de varf ca mijloace suplimentare pe traseele la care nu fac fata tramvaiele, autobuzele si troleibuzele, dar vor fi folosite si pe alte trasee, unde nu sunt calatori foarte multi sa se justifice folosirea de autobuze mari”, a concluzionat Robu.
Important este si cum vor primi timisorenii aceasta noua facilitate. Va invitam sa dati si voi note vaporasului, in sectiunea de comentarii.

nicolae robu bega
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006156 (s)