News Flash:

Ce afectiuni putem trata cu siropul de sfecla rosie

14 Februarie 2016
1169 Vizualizari | 0 Comentarii
sfecla
Sirop de sfecla-rosie - Taie 5-6 sfecle pe care le pui intr-un litru de apa, la foc mic. Lasa sa fiarba mult, pana se ingroasa siropul, apoi strecoara.

Proprietati: e bogata in vitamine si microelemente care, spre deosebire de restul legumelor, nu se distrug si nu se dezactiveaza in procesul de prelucrare termica.Contine vitamina C, care favorizeaza asimilarea fierului, dar si cupru, care ajuta la mentinerea tineretii si la buna functionare a pancreasului. Zincul, in cantitate mare, e util organelor de reproducere, previne caderea parului si aparitia cosurilor.

Cum se ia: se beau, cu inghitituri mici, cate 150 ml de sirop, de cateva ori pe zi, timp de 1,5-2 luni.

Alte boli tratate cu…

SFECLA-ROSIE: Consumata pe termen lung, imbunatateste functionarea tractului intestinal, trateaza obezitatea, constipatia, ba chiar regleaza functiile tiroidei(contine o cantitate insemnata de iod).

SUC: Amesteca 1½ cani cu suc de sfecla cu sucul obtinut dintr-o lamaie, 1,5 l de apa si 15 linguri cu miere. Lasa acoperit cu tifon, intrun loc cald, la fermentat. Bea de 3-4 ori pe zi, cate ½ cana.

CATAPLASMA: Aplica, de 4-5 ori pe zi, pansamente cu suc de sfecla pe locurile afectate de leziuni usoare.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007181 (s)