News Flash:

In ansamblul Openville au inceput lucrarile la cel mai spectaculos parc din Timisoara

20 Februarie 2019
1459 Vizualizari | 0 Comentarii
01

Constructorii ansamblului Openville au demarat, de curând, lucrările de amenajare a parcului suspendat, care va înfrumuseţa întregul proiect mixt. În această perioadă, inginerii realizează structura viitorului lac din spaţiul verde. Situat în partea centrală, lacul va avea o suprafaţă de 800 mp, va fi bordat de vegetaţie şi va fi străbătut de un mic pod din lemn. Totodată, peisagiştii au început să planteze cei 1.400 de arbori din parc, prima zonă vizată fiind cea de deasupra tunelului auto subteran din dreptul clădirii de birouri United Business Center (UBC) 3.

În parcul Openville, timişorenii se vor bucura de o destinaţie de relaxare unică în România. Originalitatea sa va fi dată atât de maniera inedită de amenajare - peste noua parcare subterană din ansamblu - dar şi de speciile variate de arbori şi elementele de entertainment pe care le va include. La finalul celor două etape de dezvoltare a proiectului, spaţiul verde va fi cel mai mare parc suspendat din România, cu o suprafaţă de peste 55.000 mp.

Parcul Openville a fost conceput de peisagişti, italieni şi români, ca un loc de întâlnire cu prietenii şi de recreere cu familia, în mijlocul oraşului. Acesta va include piaţete unde se vor organiza evenimente în aer liber, alei de promenadă, arbori şi arbuşti din specii spectaculoase şi suprafețe ample cu gazon special, pe care vizitatorii se pot relaxa precum în faimoasele parcuri din lume. În proximitate, se vor regăsi cafenele şi restaurante tematice, cu panoramă şi terase spre parc. În plus, copiii se vor bucura de o destinaţie special creată pentru ei: un carusel echipat cu figurine din poveşti, fabricat pentru Openville de un producător italian cu 50 de ani experienţă în îndustria parcurilor de distracţie.

Aproximativ 20.000 de arbuşti şi 1.400 de arbori vor compune un veritabil „plămân verde” pentru întregul areal Openville şi pentru vecinătăţi. Arborii, maturi şi cu înălţimi de până la 13 metri, au fost achiziţionaţi de la pepiniere din nordul Italiei şi plantaţi în vecinătatea ansamblului, unde se aclimatizează. Pentru transportul acestora au fost necesare peste 500 de tiruri, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018. Copacii vor impresiona publicul prin dimensiune, forma coroanelor şi coloritul frunzelor în diferite perioade ale sezonului de vegetaţie.

Lucrările la ansamblul mixt Openville au intrat în linie dreaptă. Constructorii lucrează în ritm alert şi la celelalte funcţiuni care vor conecta Iulius Mall Timişoara: noi spaţii de retail, extinderea cinematografului multiplex, tunelul auto, noua parcare subterană cu 580 de locuri şi clădirea de birouri UBC 0 – cea mai înaltă din România. În plus, se realizează ultimele lucrări de amenajare înainte de inaugurare la UBC 3, imobil office cu o suprafaţă închiriabilă de 19.000 mp.

Openville Timişoara va reprezenta principala destinaţie de business, shopping şi loisir din vestul ţării. Proiectul va fi realizat în două etape, iar prima sa fază va include: 47.000 mp închiriabili de retail, 50.000 mp închiriabili de spaţii office în operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) şi alţi 52.000 mp închiriabili aflaţi în construcţie (UBC 0), parc, pasaj subteran destinat traficului auto şi aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Proiectul mixt reprezentintă o investiţie privată estimată la peste 220 milioane de euro, realizată de companiile IULIUS şi Atterbury Europe.

Galerie Foto

02.JPG
inginerii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008018 (s)