News Flash:

IMPORTANT! Persoanele care NU mai au voie sa foloseasca WhatsApp. Varsta de la care aplicatia iti permite accesul

25 Aprilie 2018
928 Vizualizari | 0 Comentarii
whats up3

WhatsApp va interzice incepand cu luna mai 2018 utilizatorilor din Uniunea Europeana cu varsta sub 16 ani sa utilizeze platforma. Masura a fost luata inainte de introducerea in UE, incepand cu 25 mai, a unui regulament privind protectia generala a datelor, relateaza BBC.
In prezent, limita minima de varsta este de 13 ani, iar incepand din mai 2018, aplicatia, care este detinuta de Facebook, va cere utilizatorilor sa-si confirme varsta atunci cand li se va cere sa accepte noi conditii pentru serviciu.

Potrivit BBC, regulamentul UE privind protectia generala a datelor (GDPR) va oferi oamenilor un control mult mai mare asupra modului in care companiile utilizeaza informatiile lor, iar acestia vor avea, de asemenea, dreptul de a sterge datele cu caracter personal.

De asemenea, aceasta include norme specifice pentru a proteja copiii de colectarea de datele personale in scopuri de marketing sau de crearea unor profiluri de utilizator.
WhatsApp
, care s-a confruntat cu o monitorizare a practicilor de partajare a datelor in trecut, a declarat ca mutarea acesteia ar ajuta la atingerea „noilor standarde ridicate de transparenta” in UE, insa cu toate acestea aplicatia intentioneaza sa-si mentina limita de varsta la 13 ani in restul lumii.

Cele mai multe aplicatii media sociale - inclusiv Snapchat, YouTube, Instagram, Pinterest, Twitter, Musical.ly si Reddit - sunt limitate la cei cu varsta peste 13 ani.

Acest lucru este in parte datorita faptului ca o lege americana - regula de protectie a confidentialitatii online a copiilor (Coppa) - interzice serviciilor online sa colecteze informatii personale despre copii mai mici.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005224 (s)