News Flash:

Imi pare rau ca nu am aflat de reteta aceasta mai devreme: o varza, oua, faina si un pic de cascaval

6 Februarie 2018
1081 Vizualizari | 0 Comentarii
reteta

Lista de ingrediente:

-20 mililitri de ulei de floarea soarelui

-1 legatura de verdeata

-700 grame de varza

-300 grame de cascaval tare

-100 grame de branza topita

-6 oua

-7 linguri de faina

-4 catei de usturoi

-sare dupa gust

-4 linguri de smantana

Cum se prepara:

Pregatim varza, o taiem marunt, o saram si o frecam intr-o cratita cu mainile iar apoi o lasam sa stea 10 minute.

Intr-un bol amestecam 3 oua cu 1/2 din faina, apoi adaugam sare si punem compozitia obtinuta in cratita cu varza.

Treptat, adaugam faina ramasa si va rezulta un aluat ca pentru oladii.

Punem o tigaie cu ulei la incins, punem 4 linguri de aluat si nivelam pe toata suprafata tigaii.

Clatitele rezultate le prajim pe ambele parti cate 2-3 minute la foc mic.

Punem clatitele pe o farfurie si lasam sa se raceasca.

In acest timp fierbem restul oualelor, le lasam sa se raceasca dupa care le curatam de coaja.

Ouale, branza topita si cascavalul le dam prin razatoare.

Apoi combinam toate ingredientele, dam usturoiul prin presa si il adaugam, verdeata tocata marunt si smantana iar la final amestecam totul bine.

Ungem fiecare clatita cu umplutura si decoram tortul cu smantana, cascaval ras si verdeata.

Va uram pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lista de ingrediente:

-20 mililitri de ulei de floarea soarelui

-1 legatura de verdeata

-700 grame de varza

-300 grame de cascaval tare

-100 grame de branza topita

-6 oua

-7 linguri de faina

-4 catei de usturoi

-sare dupa gust

-4 linguri de smantana

Cum se prepara:

Pregatim varza, o taiem marunt, o saram si o frecam intr-o cratita cu mainile iar apoi o lasam sa stea 10 minute.

Intr-un bol amestecam 3 oua cu 1/2 din faina, apoi adaugam sare si punem compozitia obtinuta in cratita cu varza.

Treptat, adaugam faina ramasa si va rezulta un aluat ca pentru oladii.

Punem o tigaie cu ulei la incins, punem 4 linguri de aluat si nivelam pe toata suprafata tigaii.

Clatitele rezultate le prajim pe ambele parti cate 2-3 minute la foc mic.

Punem clatitele pe o farfurie si lasam sa se raceasca.

In acest timp fierbem restul oualelor, le lasam sa se raceasca dupa care le curatam de coaja.

Ouale, branza topita si cascavalul le dam prin razatoare.

Apoi combinam toate ingredientele, dam usturoiul prin presa si il adaugam, verdeata tocata marunt si smantana iar la final amestecam totul bine.

Ungem fiecare clatita cu umplutura si decoram tortul cu smantana, cascaval ras si verdeata.

Va uram pofta buna!


-6 oua
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1119 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005662 (s)