News Flash:

Horodniceanu: "Regulamentul DIICOT, in curs de modificare"

17 Martie 2016
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
Daniel Horodniceanu
Procurorul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu a declarat, joi, ca regulamentul DIICOT va fi transmis cel tarziu, luni, la Ministerul Justitiei, pentru a fi modificat in vederea corelarii cu OUG privind interceptarile, afirmand ca, pana in prezent, 30% din dosare DIICOT au beneficiat de suportul SRI.
"Regulamentul nostru va pleca maine (vineri-n.r) sau cel mai tarziu luni, la Ministerul Justitiei, pentru modificare, timp in care vom astepta. Deja au inceput sa ne soseasca CV-uri de la Politie si vom intreprinde (masurile necesare-n.r.). Avem un termen de 30 de zile pe care ni-l da OUG, dar cred ca vom reusi mai repede sa avem cei 40 de politisti de care avem atata nevoie", a declarat procurorul sef al DIICOT Daniel Horodniceanu, intrebat daca institutia pe care o conduce va putea sa angajeze in timp util personalul necesar pentru efectuarea interceptarilor.
Daniel Horodniceanu a sustinut ca dosarele nu se bazeaza numai in interceptari, ci si pe alte mijloace de proba si ca, intr-adevar, decizia CCR poate intarzia unele dosare pentru ca se va lucra "putin mai greu".
Intrebat cate dintre dosarele care au fost trimise in judecata de DIICOT au avut suportul SRI, Horodniceanu a precizat ca este vorba despre aproximativ 60% din mandate si 30% din dosare.
Horodniceanu a mai spus ca aparatura de interceptare de care vor dispune institutiile este unica si fiecare institutie va trebui "sa isi marcheze tintele in timp real si sa obtina pentru exploatarea informatiei cablul necesar".
"Aparatura de interceptare este aceeasi, este unica, este in Cercul National de Interceptare a Comunicatiilor.(...) Fiecare dintre noi va trebui sa isi marcheze tintele in timp real si sa obtina pentru exploatarea informatiei cablul necesar pentru fiecare dintre institutii pentru ca altfel nu ne vom putea duce la bun sfarsit activitatea de urmarire penala", a explicat Horodniceanu.
Cat priveste infiintarea unei institutii responsabile cu efectuarea interceptarilor, procurorul sef al DIICOT a afirmat ca este nevoie de o discutie mai larga, afirmand ca se impune o opinie fudamentata a parlamentarilor si constituirea unui grup de lucru pe aceasta tema.
Seful DIICOT a participat joi la conferinta "Securitatea cibernetica-de la protectia individului, la securitatea nationala", organizata la Parlament.

diicot ministerul justitiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1255 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007000 (s)