News Flash:

Codruta Kovesi: Dosarele ANRP erau la DNA cand am preluat mandatul dar nu se lucra in ele

16 Martie 2016
1079 Vizualizari | 0 Comentarii
Codruta Kovesi
Procurorul sef al DNA a declarat miercuri ca dosarele privind activitatea Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor existau pe rolul DNA atunci cand a preluat conducerea, insa nu se lucra in ele si ca in prezent sunt verificate alte 200 de despagubiri.
"La momentul preluarii mandatului aceste dosare erau in DNA. A fost un caz cu un vicepresedinte al ANRP, Remus Baciu, instrumentat de DNA. Atunci au fost ridicate mai multe dosare de la ANRP. Va pot spune ca nu a umblat nimeni in acele dosare. Acesta este motivul pentru care aceste dosare au aparut din 2014, pentru ca desi erau acolo nu se lucra in ele", a declarat Laura Codruta Kovesi, intr-o emisiune a publicatiei "Adevarul", intrebata fiind despre cauzele privind despagubirile ilegale acordate de ANRP.
Procurorul sef al DNA sustine ca pe parcursul anchetelor s-a constatat ca, in majoritatea cauzelor, persoanele care au participat la comiterea infractiunilor sunt aceleasi, explicand totodata ca procurorii DNA investigheaza inca 200 de dosare de despagubiri asurpa carora exista suspiciuni.
"Daca analizam tipologiile din aceste dosare o sa observam ca intermediarii intre proprietarii care aveau de rascumparat proprietati si angajatii ANRP, sunt aceleasi persoane. Daca erai pe locul trei pe lista, la fiecare sedinta ANRP venea cineva sa zica ca persoane respectiva e bolnava si ca are prioritate. Sunt aceiasi intermediari si aceiasi membri ANRP , in majoritate. Sunt sume de milioane de euro, prejudiciile la stat sunt foarte mari. In prezent avem de verificat peste 200 de dosare de retrocedari. E o perioada de timp limitata, cea in care au fost comise faptele, dupa infiintarea ANRP pana in 2011 - 2012", a mai precizat procurorul sef al DNA.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007272 (s)