News Flash:

Georgica Cornu, dator la CJ Timis

20 Aprilie 2015
1576 Vizualizari | 1 Comentarii
Georgica Cornu
Construit in anul 2004, cu fonduri Phare de 4 milioane de euro, Parcul Industrial si Tehnologic din Timisoara a avut inca de la inceput probleme. In primul an nicio companie nu venit sa inchiriereze spatii aici. Intre timp insa, gradul de ocupare a ajuns la 80%. Investitiile facute prost si contractele acordate preferential au facut ca Parcul Industrial si Tehnologic din Timisoara sa fie o afacere proasta Multe dintre firme gazduite aici nu si-au achitat redeventele catre Consiliul Judetean Timis, asa ca CJT are o pierdere de 5,4 milioane de lei. Problema este ca 9 societati sunt in insolventa sau chiar in faliment, asa ca sansele ca banii sa ajunga la locul lor, in bugetul judetului Timis, sunt minime deocamdata. 
Una dintre firmele aflate in insolventa apartine ”regelui asfaltului din Banat”, presedintele Camerei de Comert Timis, Georgica Cornu, care nu si-a mai achitat chiria catre Consiliulul Judetean Timis de la sfarsitul anului trecut. Confort SA a acumulat o datorie de peste 40.000 de lei. Societatea lui Georgica Cornu, la fel ca alte 8, este in insolventa. Ceea ce face recuperarea banilor si mai greoaie. Potrivit Legii Insolventei, compania are ca prioritate finalizarea lucrarilor incepute. Acestea trebuie duse la bun sfarsit, iar apoi se platesc restantele. Datoriile la Parcul Industrial sunt acumulate dupa declararea insolventei si ele vor fi platite, dar nu exista un termen impus de lege, scrie ziuadevest.ro.
Pe de alta parte, firmele din Parcul Industrial acuza la randul lor CJT de faptul cp aicic nu este un parc industrial in adevaratul sens al cuvantului, aprobat prin hotarare de Guvern si cu toate facilitatile pe care le implica acest lucru, printre care cea mai importanta este scutirea de la plata impozitului pe teren.
Reprezentantii Consiliului Judetean Timis incearca pe toate caile sa isi recupereze banii. Dar, cum procedura trece prin instantele de judecata, va mai dura pana cand gaura din bugetul judetean va fi acoperita. Firmele care concesioneaza spatii in Parcul Industrial si Tehnologic Timisoara achita chirii cuprinse intre 3 si 4 euro pe metrul patrat. Potrivit proiectului de dezvoltare al paculii, profitul obtinut de CJT trebuie folosit in investitii publice pentru judet.

georgica cornu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005172 (s)