News Flash:

George Maior va fi audiat in 27 februarie, in Comisia SRI

2 Februarie 2018
960 Vizualizari | 0 Comentarii
george maior

Fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, George Maior, va fi audiat in data de 27 februarie, ora 11.00, in comisia de Control al Serviciului Roman de Informatii, a anuntat Claudiu Manda, seful comisiei, dupa o discutie de mai bine de o ora cu George Maior.
"Am discutat partea de proceduri. A fost o discutie corecta, normala si foarte deschisa si este interesat sa clarifice aspectele care il vizeaza. Nu am discutat in detaliu, am spus ca vom discuta si aborda subiectele discutate de cei care au venit la comisie, cele care sunt in spatiul public", a declarat vineri, Claudiu Manda, seful Comisiei de de Control SRI.

George Maior este asteptat, in data de 27 februarie, la Comisia SRI, dupa ce vineri a discutat mai bine de o ora cu seful comisiei, Claudiu Manda. Discutiile au avut loc departe de ochii jurnalistilor, care nu au avut deloc acces in Parlament pe perioada intalnirii.

"In discutiile pe care le-am avut cu domnul Maior a spus ca vrea sa vina la comisie, sa lamureasca toate aspectele care il vizeaza, ca este inclusiv in interesul domniei sale, ca doreste sa vina cu un material despre cum a fost activitatea in perioda in care a fost directorul SRI, de cand a ajuns, cum a gasit, cum era cand a plecat de pe acea functie si si-a aratat disponibilitatea de a raspunde si de a lamuri toate aspecte care il vizeaza. A fost o discutie de aproape o ora in care am explicat inclusiv cum se desfasoara lucrarile in cadrul comisiei. (...) Nu am discutat in detaliu nimic. (...) Nu am trecut in revista vreun subiect pentru ca aceste lucruri trebuie sa le discutam in cadrul comisiei", a mai spus Manda.


Acesta aspect a fost criticat si de alesii USR care organizasera o conferinta de presa, dar la care nu au ajuns jurnalistii, din cauza masurilor luate.

Numele lui George Maior a fost invocat in mod repetat de catre cei audiati in Comisia de Control a SRI cu privire la faptul ca acesta avea cunostinta de implicarea in toate structurile ale serviciului.

Jurnalistii, tinuti departe de Comisia SRI la vizita lui George Maior / Presa, interzis si la conferinta organizata de USR

Jurnalistii nu au avut acces vineri in Palatul Parlamentului, la ora la care George Maior, fostul sef al SRI si actual ambasador in SUA, avea o discutie cu seful Comisiei de Control, Claudiu Manda. Presa nu a fost lasata sa intre nici macar la conferinta de presa a USR.

"Ne-am dorit sa sustinem in cadrul Grupului USR o conferinta de presa despre initiativele USR in noua sesiune parlamentara. Asistam , din pacate, la un nou abuz al puterii care conduce serviciile administrative ale celor doua Camere. Presa nu a fost lasata sa intre pana la grupul parlamentar invocand faptul ca nu exista activitate parlamentara in acest moment la Camera sau Senat. Nu este adevarat, deoarece este in desfasurare o sedinta a comisiei pentru Controlul SRI si faptul ca noi avem activitate la grupul parlamentar inseamna ca exista activitate", a declarat Florina Presada, parlamentar USR.

Aceasta a invocat si faptul ca in repetate randuri PSD si ALDE au sustinut conferinte de presa in weekend, in incinta Palatului Parlamentului, iar presa a avut acces.

Jurnalistii nu au putut intra, asadar, in Parlament la ora la care la Comisia de Control al SRI se afla George Maior, fostul director al Serviciului.

Presedintele Comisiei de control, Claudiu Manda, a anuntat inca de joi ca Maior va veni pentru o discutie legata de procedura de invitare oficiala a acestuia in fata parlamentarilor.

„Intalnirea cu Maior a fost programata pentru maine, motiv pentru care o sa ma vad maine cu domnul Maior la mine la birou, la Comisia pentru controlul activitatii SRI. Nu mai stiu exact ora, in prima parte a zilei. Nu e o intalnire in care sa vrem sa spune, foarte multe lucruri in spatiul public. O sa fac o informare in presa despre ce am discutat acolo, am spus si atunci, spun si acum. Dorim sa discutam chestiunea aceasta procedurala, partea de invitatie, partea formala, totusi nu este o situatie in care sa fie in tara de fiecare data si sa poata sa vina oricand i-ar permite programul. O sa stabilim o zi, o sa stabilim o ora. Sunt lucruri de discutat, sunt destul de multe lucruri la care s-a facut referire in cadrul comisiei despre activitatea din perioada in care domnul Maior era directorul SRI, multe dintre ele au fost spuse deja in spatiul public ca niste informatii sau prezentari ale spuselor de la Comisie, nu avem lucruri noi sau in plus, dar sunt lucruri pe care vrem sa le lamurim noi, Comisia, li sunt sigur ca si domnul Maior doreste sa le lamureasca”, a declarat Manda.

Numele lui George Maior a fost invocat in mod repetat de catre cei audiati in Comisia de Control a SRI cu privire la faptul ca acesta avea cunostinta de implicarea in toate structurile ale serviciului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005794 (s)