News Flash:

Fructul minune care previne constipatia si ateroscleroza

28 Ianuarie 2016
1905 Vizualizari | 0 Comentarii
constipat

Grapefruit-ul, rezultatul incrucisarii accidentale dintr-un pomelo si o portocala a primit un nume stiintific abia in secolul al XIX-lea: Citrus paradisi. Indiferent ca este galben sau rozaliu, acest fruct este apreciat pentru continutul bogat in enzime care stimuleaza digestia

La fel ca fructele din clasa citricelor, grapefruit-ul are un continut bogat de vitamina C ceea ce-l face benefic pentru intregul organism. Fructul contine apa, 90%, cantitati importante de calciu, fier, fosfor si potasiu, vitamina A si cantitati mai mici de ale vitaminelor B1 si B2. 

Datorita continutului ridicat de vitamina C, grapefruit-ul te poate ajuta in raceala si ajuta la scaderea febrei. Consumul regulat de grapefruit, cate un fruct pe zi, ca atare, salata sau suc, simplu ori combinat, previne bolile tubului digestiv, constipatia, ateroscleroza, astmul. Deoarece are foarte putine calorii, esterecomandat in cura de slabire.

Grapefruit-ul reactioneaza cu multe medicamente, asa ca, fiti atenti daca sunteti sub tratament. Cereti sfatul medicului inainte, intrucat substantele din fruct pot diminua ori anula eficienta pastilelor. 

Datorita continutului mare de uleiuri esentiale, coaja de grapefruit este recomandata ca antiviral si antibacterian natural. Numeroase produse de cosmetica, infrumusetare si intretinere au in componenta acest fruct. 

Ca si rosiile (tomatele), grapefruit-ul rosu contine licopen, un antioxidant puternic pentru organism, care are efecte antitumorale. Specialistii spun ca grapefruit-ul rosu este unul dintre cele mai sanatoase alimente si ca substantele antioxidante pe care le contine impiedica imbatranirea precoce a organismului. 


grapefruit citrus paradisi stimuleaza digestia licopen
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 43 queries | Mysql time :0.011022 (s)