News Flash:

Fortele ruse au inceput sa se retraga din Siria

15 Martie 2016
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin2
Primul grup de avioane de razboi a parasit baza aeriana rusa din Siria, anunta Ministerul rus al Apararii, relateaza AP online.
Aceasta retragere are loc dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat luni seara ca Rusia isi retrage cea mai mare parte a fortelor din Siria, inclusiv unele aeronave.
Ministerul apararii a anuntat ca un prim grup a parasit Siria, inclusiv un numar nespecificat de avioane de tip Su-34.
Ministerul Apararii a anuntat ca un prim grup a parasit Siria, inclusiv un numar nespecificat de avioane de tip Su-34.
Aproximativ 1.000 de membri ai personalului militar rus vor ramane in Siria, a anuntat presedintele Comisiei pentru Aparare din cadrul Camerei superioare a Parlamentului rus.
Viktor Ozerov a declarat pentru Interfax ca el estimeaza ca aproximativ 1.000 de militari vor ramane in Siria, in cele doua baze rusesti.
Rusia are nevoie de minimum doua batalioane - 800 de oameni in total - pentru a proteja cele doua baze, a apreciat el.
Fortele ruse vor continua sa efectueze misiuni de recunoastere aeriana, ceea ce implica ramanerea in Siria a unor echipaje, iar specialisti militari vor continua, la randul lor, sa ofere consiliere armatei siriene, a mai declarat Ozerov.
Moscova nu a dezvaluit cati militari a mobilizat in Siria, unde detine controlul asupra unei instalatii navale si unei baze aeriene.
Statele Unite estimeaza ca efectivele ruse in Siria variaza intre 3.000 si 6.000 de oameni.
Putin a ordonat retragerea celei mai mari parti a fortelor ruse din Siria luni, dupa ce Guvernul lui Bashar al-Assad si opozitia au reluat negocierile de pace, mediate de ONU, la Geneva.
Ministerul rus al Apararii a anuntat marti ca personalul rus incarca echipamente si material la bordul unor avioane de tip cargo si efectua pregatiri in vederea retragerii, dupa cinci luni si jumatate de la inceperea unei campanii aeriene.
Atacurile fortelor aeriene ruse au permis armatei lui al-Assad sa recucereasca unele zone-cheie si sa-si consolideze pozitia inaintea negocierilor de la Geneva.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004509 (s)