News Flash:

Focar de coronavirus la Spitalul Municipal Timisoara. O pacienta a murit

9 Iulie 2020
599 Vizualizari | 0 Comentarii

Un alt focar de infectie cu Covid-19 a aparut la Timisoara (dupa focarul de la Spitalul CFR), de data aceasta la Spitalul Municipal. Trei asistente, doua infirmiere si doua paciente de la Clinica de Hematologie au fost infectate, dupa ce au intrat in contact cu o pacienta care a murit.

Pacienta era internata la Clinica de Deramtologie a Spitalului Municipal Timisoara inca din luna iunie. A fost transferata la Hematologie, s-a externat, iar abia dupa o zi au aparut simptomele de Covid-19.

Pacienta a venit la spitalul judetean, de unde a fost trimisa la Clinica de Hematologie, de unde a fost externata cu aproximativ 24 de ore inainte. A stat in zona tampon, testul Covid-19 a iesit pozitiv, si a fost internata la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara, unde, dupa aproximativ o zi, a decedat, avand si afectiuni hematologice si dermatologice. Au fost testati personalul medical si pacientii din spital, iar doua infirmiere, trei asistente si doua colege de salon ale pacientei care a murit au iesit pozitiv.

„Cat timp a fost internata nu a avut nicio simptomatologie respiratorie. Femeia respectiva a decedat, dupa o zi, la Spitalul Victor Babes. Avea comorbiditati importante. Ani de zile era tratata dermatologic. Probabil, pacienta a infectat doua dintre infirmierele noastre si trei asistente, care au avut-o direct in grija, care au iesit pozitiv la testul Covid. Pe langa acestea au fost infectate si doua colege de salon ale doamnei respective. Fiind o pacienta considerata neinfectata, colegii mei au folosit echipamentul medical obisnuit de spital, asa este recomandarea pe care o avem in momentul de fata de la Ministerul Sanatatii. Ei au respectat ghidurile existente la momentul respectiv. Cele doua paciente sunt asimptomatice, una dintre ele a fost transferata la Spitalul Victor Babes, apoi la Spitalul CFR, unde este moinitorizaat pe partea de boala Covid. Cealalta pacienta este inca intr-o stare grava din punct de vedere hematologic, respirator nu prezinta niciun fel de probleme, este monitorizata si tratata in cadrul zonei rosii amenajata la Spitalul Municipal. Cele doua infirmiere sunt internate la Victor Babes, iar cele trei doamne asistente sunt in izolare la domiciliu. Am testat tot personalul medical din Hematologie, Medicina Interna si Gastroenterologie, care activeaza pe acelasi palier, la fel si paicentii, si toate testele au fost negative”, a declarat Daniel Malita, managerul Spitalului Municipal Timisoara, pentru TION.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1247 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005885 (s)