News Flash:

Daune morale de 80.000 de euro pentru un adolescent, pasager pe o motocicletă neînmatriculată, rănit grav într-un accident rutier

9 Iulie 2020
4235 Vizualizari | 0 Comentarii
Mihaela Marinas

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală într-un dosar gestionat de JGV și Asociații. Este vorba despre cazul unui tânăr de numai 17 ani, pasager pe o motocicletă neînmatriculată care a obținut acorde daune morale de 80.000 de euro, după ce a fost rănit într-un accident rutier.

Adolescentul a suferit leziuni care au necesitat 148 de zile de îngrijiri medicale. Chiar și după mai multe intervenții chirurgicale și zeci de ore de recuperare, tânărul a rămas cu un picior mai scurt. Tânărul a beneficiat de sprijinul JGV și Asociații, avocați specializați în recuperarea daunelor după accidente rutiere. 

Trimis în judecată pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui motor fără permis, tânărul care se afla la manșa motocicletei, minor la rândul său, a fost trimis patru luni la școala de corecție. Adolescentul nu a acordat prioritate unui autoturism care circula regulamentar, iar coliziunea a fost una frontală. În urma impactului, atât șoferul, cât și pasagerul din spate au fost aruncați de pe motocicletă. Cel din urmă a suferit leziuni care l-au ținut în spital cinci luni de zile.  

Avocați accidente rutiere. Daune morale pentru vătămați

În procesul pentru obținerea daunelor, victima a mai arătat că ,,timp de 8 săptămâni după accident a purtat în permanență atelă gipsată, fiind imobilizat la pat și având nevoie de asistență permanentă din partea unei alte persoane. Se simțea slăbit, epuizat, iar durerile erau tot mai intense, devenind dependent de calmante și antiinflamatoare,” arată echipa de avocați JGV și Asociații

Spitalizările repetate și recuperarea medicala au reprezentat reale încercări pentru victimă, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere psihic. Din cauza problemelor medicale băiatul, elev în clasa a XI-a a fost nevoit să renunțe și la liceu. În toată această perioadă i-a fost alături bunica. Femeia a fost ne voită să renunțe la jobul pe care îl avea în străinătate pentru a-și îngriji nepotul imobilizat la pat. A urmat o perioadă extrem de dificilă financiar, aceștia  neavând nicio altă sursă de venit. Tratamentul și recuperarea medicală au fost foarte costisitoare, motiv pentru care bunica a fost constrânsă să facă mai multe împrumuturi financiare.

,,Potrivit Rechizitoriului întocmit în dosarul penal, motocicleta condusă de către persoana vinovată de producerea accidentului nu era înmatriculată sau autorizată în circulație provizorie la data producerii accidentului, nefiind asigurată.

În aceste condiții, responsabilitatea achitării despăgubirilor a revenit Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din România. Potrivit Legii 132/2017: BAAR are calitatea de organism de plată a despăgubirilor dacă vehiculul sau tramvaiul a  fost identificat, dar nu era asigurat RCA, se acordă despăgubiri atât pentru  daune materiale, cât și pentru vătămarea integrității corporale sau sănătății ori pentru deces,” Mihaela Marinaș, avocat JGV și Asociații.

Potrivit statisticilor europene, 46% dintre cei care și-au pierdut viața în accidente rutiere au fost pasageri ai mașinilor, în timp ce: 21% pietoni, 14% motocicliști, 8% bicicliști și 3% utilizatori ai motoretelor.

Aproape 14% dintre persoanele decedate pe drumurile din Uniunea Europeană au vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani. De la începutul anului, pe teritoriul țării au fost înregistrate 99 de accidente rutiere cu implicarea motocicletelor și a scuterelor. 9 oameni au murit, iar alți 106 au fost rănite în accidente rutiere. Principalele cauze au fost starea de ebrietate, viteza de deplasare și starea tehnică a mijlocului de transport.

 


jgv asociatii avocat proces despagubiri accidente rutiere deces
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004936 (s)