News Flash:

Finala Champions League: Liverpool si Real Madrid se reintalnesc dupa patru ani. Istoria meciurilor directe

3 Mai 2018
843 Vizualizari | 0 Comentarii
liga camp2

Real Madrid si Liverpool s-au mai intalnit de cinci ori pana in prezent, in cupele europene, finala Ligii Campionilor de la Kiev urmand sa fie jocul cu numarul sase dintre cele doua. Spaniolii s-au impus de trei ori, in timp ce "cormoranii" au la activ doua victorii. Ultima confruntarea a avut loc in 2014, pe "Santiago Bernabeu", cand Benzema a adus victoria echipei antrenate la momentul respectiv de Carlo Ancelotti, scrie prosport.ro.
De fiecare data cand cele doua s-au intalnit, numai una a reusit sa puncteze. Pe limbajul pariorilor, niciodata nu s-a inregistrat un GG, cel putin in cupele europene. La patru ani distanta de la ultima confruntare directa, nu mai putin de 17 jucatori care faceau parte din loturile celor doua echipe sunt in continuare legitimati la cei doi giganti ai Europei. La Liverpool au ramas Dejan Lovren, Alberto Moreno, Jordan Henderson, Adam Lallana, Emre Can si Simon Mignolet, ultimii doi fiind la un pas sa plece la finalul acestui sezon. La Madrid au ramas pana astazi Keylor Navas, Dani Carvajal, Nacho Fernandez, Varane, Sergio Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Isco, Cristiano Ronaldo si Karim Benzema.

Primul meci oficial dintre cele doua a avut loc in 1981, la Paris, cand Liverpool s-a impus cu 1-0 in finala Cupei Campionilor Europeni. Alan Kennedy a inscris in finalul partidei. A urmat duelul din optimile Ligii, din sezonul 2008/2009. "Cormoranii" au triumfat cu 1-0 la Madrid, intr-un meci decis de israelianul Yossi Benayoun. Returul a fost de cosmar pentru detinatoarea trofeului, care a fost demantelata pe Anfield. Fernando Torres, Andrea Dossena si Steven Gerrard cu o dubla au punctat in fata lui Iker Casillas, pentru un categoric 4-0. 

Cititi continuarea articolului pe prosport.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006332 (s)