News Flash:

FINAL al Jocurilor Olimpice de iarna. Cine este vedeta numarul 1 de la PyeongChang?

26 Februarie 2018
901 Vizualizari | 0 Comentarii
pyeongchang 2018

Jocurile Olimpice de iarna de la PyeongChang sunt deja istorie. Dupa 17 zile de competitii, in statiunea din Coreea de Sud a avut loc ceremonia de inchidere, cu jocuri de artificii, discursuri emotionante si muzica electronica. La cea de -a 23-a editie a jocurilor s-au castigat 102 medalii, cele mai multe, 39, au fost adjudecate de Norvegia, iar 31 de Germania. Cu exceptia unor mici scandaluri provocate de dopaj, intrecerile s-au desfasurat in cele mai bune conditii, iar incidentele, din fericire, au lipsit. Individual, cativa sportivi au iesit in evidenta.
Johannes Hoesflot Klaebo (Norvegia, schi fond) si Martin Fourcade (Franta, biatlon) sunt singuri sportivi care au cucerit cate trei medalii de aur la aceasta editie a Jocurilor Olimpice. Dincolo de partea statistica, alte trei fete si-au pus serios amprenta pe intrecerile din Coreea de Sud. Cine sunt cele trei mari vedete ale editiei 2018?
Marit Bjoergen (Norvegia, schi fond). Sportiva a cucerit nu mai putin de 5 medalii la PyeongChang, practic in toate probele in care a luat startul: doua de aur, una de argint si doua de bronz. Cu cele cinci medalii, Bjoergen a devenit sportivul cel mai medaliat in istoria Jocurilor Olimpice. Fondista a ajuns la un total de 15 medalii, dintre care 8 de aur. In sectorul feminin, doar gimnasta Yulia Latynina are mai multe medalii olimpice – 18, obtinute la intrecerile de vara.
Ester Ledecka (Cehia, schi alpin, snowboard). A devenit prima sportiva care castiga titlul olimpic la schi alpin si snowboard la aceeasi editie a Jocurile Olimpice de iarna. Reprezentanta Cehiei a fost si prima sportiva care a luat startul in cele doua discipline. Cu cele doua medalii de aur, Ledecka a urcat Cehia pana pe locul 14 pe natiuni!

Alina Zagitova (Rusia, patinaj artistic). S-a impus printre marile vedete ale Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, prin faptul ca a cucerit medalia de aur la numai 15 ani. Ea a adus si prima medalie de aur pentru delegatia Rusiei care a concurat sub drapel olimpic.

Echipa Germaniei de hochei pe gheata, ajunsa pana in finala mare si chiar in prelungiri in meciul de titlu cu Rusia a fost, probabil, una in cele mai frumoase surprize de la PyeongChang. La final, nu putem sa nu remarcam si primul titlu olimpic din istorie cucerit de Ungaria, cu stafeta la short-track!

Ca o paralela, amara ce-i drept, Romania a avut in urma cu 5 ani la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Brasov (2013) un campion la short-track, este vorba despre Emil Imre, sportiv de care ulterior si-a batut joc intrucat nu l-a sustinut suficient, material, logistic, etc sa progreseze la cel mai inalt nivel.


marit bjoergen alina zagitova olimpic
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006334 (s)