News Flash:

Cristina Neagu este al doilea cel mai bine platit sportiv din Romania si bugetarul roman cu cel mai mare salariu. Doar un fotbalist din Liga 1 castiga mai mult

21 Februarie 2018
873 Vizualizari | 0 Comentarii
cristina neagu

Cristina Neagu (29 de ani) primeste 22.000 de euro in fiecare luna de la CSM Bucuresti. Interul stanga se uita, astfel, de sus la vedetele de la FCSB, e depasita doar de Ibrahima Balde (CFR Cluj) in topul celor mai bine platiti sportivi din Romania si are cel mai mare salariu al unui bugetar roman.
Venita la Bucuresti in luna aprilie a anului trecut cu obiectivul declarat de a castiga Liga Campionilor cu o echipa romaneasca, Cristina Neagu incaseaza 101.649 de lei in fiecare luna, echivalentul a 22.000 de euro, anunta site-ul tolo.ro, care scrie ca salariul brut al celei mai valoroase handbaliste a Romaniei se ridica la 120.962 de lei pe luna. Remunerata dintr-un buget care se ridica la aproximativ 15 milioane de euro pe an, de cinci ori mai mare decat cel de la infiintarea sectiei de handbal de la CSM Bucuresti, Cristina e cel mai bine platit bugetar de catre statul roman. Conform sursei mai sus citate, Traian Halai, presedintele EximBank, primeste un venit lunar brut de 137.585 de lei, dar venitul net e mai mic decat al handbalistei.

Prin comparatie, Neagu castiga aproximativ 15.000 de euro pe luna la Buducnost Podgorica, echipa de la care a venit la CSM Bucuresti, iar in acest moment este cea mai bine platita jucatoare a lumii, peste Nora Mork (240.000 de euro pe an la Gyor) si Alexandra Lacrabere (205.000 de euro pe an la Vardas Skopje). In plus, CSM Bucuresti a transferat-o si pe Andrea Lekici, capitanul nationalei Serbieim pe un salariu de peste 205.000 de euro pe an.

In Liga 1, Gigi Becali le ofera 20.000 de euro vedetelor Constantin Budescu, Denis Alibec, Filipe Teixeira si Valerica Gaman, Ciprian Deac primeste de la CFR Cluj aceeasi suma, iar liderul salariilor este un alt clujean, atacantul Ibrahima Balde, care incaseaza 30.000 de euro in fiecare luna.
In momentul venirii lui Neagu la CSM Bucuresti, s-a speculat ca interul stanga ar primi 300.000 de euro pe an: "Chiar daca au fost discutii multe despre contractul meu de la CSM, practic asta a fost prima discutie ca vin sa joc pe bani publici, ca nu stiu ce salariu o sa castig. Sumele vehiculate in presa nu sunt adevarate, in al doilea rand nu as putea eu sa spun ce salariu castig, pentru ca este confidential, dar eu nu am venit la CSM pentru bani. Castigam foarte bine si in Muntenegru si duceam o viata linistita si lipsita de griji. Am venit la CSM pentru ca am incredere in acest proiect si in aceasta echipa. Poate castiga din nou Liga Campionilor si vreau sa imi indeplinesc acest vis", spunea Neagu, in luna septembrie a anului trecut, pentru Telekom Sport.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005405 (s)