News Flash:

FABULOS! O adolescenta din Deva si tatal ei au urcat pe cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 m)

21 Ianuarie 2015
1864 Vizualizari | 1 Comentarii
Alexandra Marcu
O tanara de 17 ani din Deva, Alexandra Marcu, a urcat, impreuna cu tatal sau, pe cel mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 de metri) din Chile, dupa o ascensiune care a durat 14 ore, cei doi urmand sa se intoarca acasa la inceputul lunii februarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Alexandra Marcu si tatal sau, Dan Marcu, au cucerit cel mai inalt vulcan de pe planeta - Ojos del Salado (6.893 de metri), din Chile, dupa o ascensiune care a durat 14 ore.
Alpinistii si-au anuntat recordul printr-o postare pe Facebook.
"Am ajuns pe cel mai inalt vulcan al lumii! Multumesc Romania, multumesc tuturor celor care ne-ati fost alaturi!", a scris Alexandra.
Hunedoreanca in varsta de 17 ani se afla la cea de-a sasea expeditie dintre cele sapte inscrise in circuitul celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent si vrea sa devina a treia alpinista de pe glob care parcurge integral celebrul circuit.
"Expeditia a fost obositoare, cea mai dificila de pana acum. Am avut si o portiune de escalada, aproape de 7.000 de metri. Urcarea a durat opt ore, iar in total de la tabara de baza pana in varf si inapoi am facut 14 ore", a declarat Alexandra Marcu.
Ascensiunea pe Ojos del Salado, situat la granita dintre Argentina si Chile, este apreciata drept una dintre cele mai dificile din lume pentru ca varful se afla in cea mai arida zona de pe glob, desertul Atacama. Ojos del Salado este cel mai inalt vulcan al lumii si al doilea munte ca inaltime de pe continentele Americii, dupa Aconcagua. Piscul este escaladat in mod normal din decembrie pana la sfarsitul lui martie si face parte din circuitul "Volcanic Seven Summits".
Alexandra Marcu este cunoscuta pentru ascensiunile sale pe cei mai importanti vulcani de pe Terra. Adolescenta din Deva este cel mai tanar alpinist din Europa care a urcat pe Pico de Orizaba (Mexic) si cel mai tanar roman care a escaladat masivul Kazbek, din Georgia. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006269 (s)