News Flash:

FABULOS! Iata ce poti face cu o lamaie, un cui si o moneda. Vei ramane uimit! (VIDEO)

31 Iulie 2016
1836 Vizualizari | 0 Comentarii
lamaie gratar
Greu de crezut, dar iata ca o lamaie are proprietatile unei baterii! Experimentul care a fost facut cu ajutorul acesteia va reusi sa te lamureasca in aceasta privinta si iti vei da seama cum acest citric poate substitui un conductor.
Iata ce ai de facut: fa rost de un cui zincat si introdu-l intr-o lamaie alaturi de o moneda care sa fie facuta din cupru. Daca ai la indemana si un voltmetru, ceea ce este mai mult decat indicat, vei putea observa tensiunea ce se creeaza in aceasta „baterie”. In acest circuit, moneda din cupru este capatul care de obicei este indicat cu „+” iar cuiul zincat cel care este indicat cu „-” la o baterie obisnuita.
Pentru a vedea ca aceasta „baterie” functioneaza, leaga un LED simplu la aceasta si vei putea observa ca acesta va incepe sa functioneze, iar in cazul in care nu se intampla acest lucru, va trebui sa mai adaugi o astfel de „baterie”.
Curentul electric nu este generat cu ajutorul lamaii, ci sucul acesteia este cel care are rolul unui electrolit, fiind foarte bogat in acid citric. Prin conectarea cuiului zincat la acidul citric al lamaii, acesta se oxideaza iar electrolitii lui ajung sa intre in firul de cupru.
Cheia care asigura generarea electricitatii este acidul citric care intra in contact cu cele doua metale din care sunt confectionate cuiul zincat si moneda, n-ai fi crezut asta, nu-i asa?

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005965 (s)