News Flash:

Fosta capitala a Daciei Romane, insufletita de participantii la Festivalul Roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa

31 Iulie 2016
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
Festivalul Roman Ulpia Traiana Sarmizegetusa
Timp de doua zile, sambata si duminica, spatiul fostei capitale a Daciei Romane, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, va fi insufletit de participantii la prima editie a Festivalului Roman "Ulpia Traiana Sarmizegetusa - in memoriam Dorin Alicu", turistii care vor vizita ruinele cetatii avand posibilitatea sa vada scene de lupta intre daci si romani sau cum se desfasurau diverse activitati casnice ale stramosilor nostri in urma cu doua mii de ani. 
Festivalul s-a deschis oficial vineri seara, la ora 0,30, in orasul Hateg, cu o parada a costumelor antice, dupa care sambata si duminica, centrul de greutate al evenimentului se muta in amfiteatrul roman de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. 
"Istoria va putea fi retraita, timp de doua zile, in situl arheologic de la Sarmizegetusa, printre corturi dacice si romane, tabere civile si militare, ateliere de mestesuguri antice - ceramica, fierarie, pielarie, tesatorie, metaloplastie, prelucrarea osului si lemn. Vor mai fi ateliere de medicina, mozaic antic, pictura pe lemn, sculptura in piatra, dar si jocuri sau demonstratii de lupta", a declarat, vineri, managerul de proiect Anca Rusu Halmagi. 
Turistii care vor vizita situl de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa vor avea ocazia sa participe direct la atelierele deschise acolo sau sa vada cum este organizata o legiune romana. 
Pentru grupurile mai mari vor fi organizate tururi ale cetatii impreuna cu ghizi ce vor explica istoria si modul de organizare al fostei capitale romane. 
Proiectul este derulat de Asociatia de Turism Retezat in calitate de beneficiar al proiectului "Descopera destinatia ecoturistica Tara Hategului - Retezat". Proiectul este finantat de Romanian American Foundation si Fundatia pentru Parteneriat cu scopul de promovare a obiectivelor turistice locale. 
Evenimentul este dedicat memoriei arheologului clujean Dorin Alicu, de la Muzeul de Istorie a Transilvaniei, care si-a dedicat cariera profesionala cercetarilor in cadrul sitului roman de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. 
Accesul spre cetatea de la Ulpia Traiana se face cu masina pe DN 68A Hateg-Caransebes, situl fiind situat la intrarea in comuna Sarmizegetusa, dinspre Hateg. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005996 (s)