News Flash:

FABULOS! Ceaiul care trateaza zeci de boli, de la diabet la hipertensiune, afectiuni digestive si astm

25 Februarie 2016
61874 Vizualizari | 0 Comentarii
ceai astm2
Frunzele de gutui reprezentau o adevarata sursa de sanatate in Antichitate, cu ajutorul lor fiind tratate zeci de boli de medicii acelor timpuri. Insusi Avicenna, autoritatea de necontestat in stiintele medicale de demult le utiliza nu numai pentru tratamentul pacientilor sai, ci si in scop profilactic, pentru prevenirea imbolnavirii

In prezent, specilialistii in biochimie studiaza cu mult interes proprietatile lor terapeutice, pentru a le pune in valoare efectele sanogene. In buna parte, beneficiile frunzelor de gutui se datoreaza acizilor organici, dintre care acidul quinic are cea mai mare concentratie (aproximativ 72%), fiind urmat de acizii citric (circa 13%), oxalic, malic, fumaric si shikimic.  In frunzele gutuilor se mai gasesc numerosi alti compusi fitochimici cu actiune antioxidanta si antiinflamatorie dovedita, precum quercetina si rutinul, potrivit adevarul.ro.

Diabetul zaharat 

Infuzia din frunzele de gutui poate fi o solutie simpla si la indemana pentru normalizarea nivelului de zahar in sange. Aceasta se prepara dintr-o lingura de frunze maruntite la o cana de apa clocotita. Dupa ce se raceste, solutia se filtreaza si se administreaza portionat, de trei ori pe zi.

Tuse si astm

Infuzia din funze de gutui, uscate si macinate, preparata din dintr-o lingurita la o cana de apa fierbinte constituie un remediu des folosit pentru calmarea tusei convulsive in cazul adultilor, chiar si in situatiile grave. Si-a dovenit utilitatea si in crizele de astm.

Hipertensiune arteriala 

Frunzele de gutui contin substante cu actiune vasodilatatoare, ceea ce determina scaderea preiunii arteriale. Prin urmare, ele pot fi folosite pentru controlul hipertensiunii. In acest scop, ele pot fi folosite fie sub forma de macerat, fie sub forma de tinctura.

Infectii gastro-intestinale si diaree

Pentru a combate procesul inflamator de la nivel gastro-intestinal, se prepara urmatorul remediu din frunze de gutui: se pun cinci grame de frunze uscate in 200 ml de apa clocotita si se mentine solutia in baie de auri timp de 20 de minute; dupa ce se raceste, se completeaza cu apa fiarta si racita pana la volumul initial. Din aceasta solutie se iau cate doua linguri de trei ori pe zi.

Utilizarea ceaiului din frunze de gutui in scop cosmetic Infuzia placut parfumata din fruze de gutui este si un extraordinar tratament pentru intarirea parului si combaterea matretii. In forma concentrata, aceasta confera o frumoasa nuanta bruna parului inchis la culoare.

gutui sanatate boli scop profilactic prevenirea imbolnavirii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006278 (s)