News Flash:

Exercitiile fizice care iti vor lua cu mana durerea de spate

30 Martie 2018
1082 Vizualizari | 0 Comentarii
dureri de spate

Durerea de spate este o afectiune foarte comuna, care deja nu mai tine cont de varsta. Fie pentru ca stai toata ziua la birou intr-o pozitie nefericita, fie pentru ca ti-ai fortat muschii prin efort fizic sau, pur si simplu, ai venit prea incarcata de la cumparaturi, stii cat de neplacute sunt durerile de spate si cum te pot impiedica sa-ti desfasori activitatea de zi cu zi in mod normal. Ce trebuie sa faci?

Exercitii pentru dureri de spate usoare, comode si eficiente:

1. Stai cu spatele la un perete, picioarele usor departate si indoiate-ti genunchii, sprijinindu-te pe perete, pana cand genunchii sunt indoiti la 45°. Ramai in aceasta pozitie 5 secunde, apoi revino, usor, la pozitia initiala. Mentine-ti spatele drept pe tot parcursul exercitiului si repeta miscarea de10 ori, dimineata si seara.

2. Intinde-te pe burta si ridica un picior drept 50 – 60 cm de la nivelul solului, ramai in aceasta pozitie 10 secunde, apoi revino la pozitia de start si repeta miscarea cu celalalt picior; acelasi exercitiu il poti face si intinzandu-te pe spate si ridicand piciorul, la aceeasi inaltime, in fata.

3. Stand intinsa pe spate cu genunchii indoiti, talpile pe podea si bratele pe langa corp, ridica-ti soldurile fara a-ti arcui spatele, astfel incat sa se formeze o linie dreapta de la umeri la genunchi. Mentine pozitia timp de 5 secunde, apoi intoarce-te la pozitia de start si repeta miscarea.

4. Sprijina-te in palme si genunchi pe podea, tine spatele drept si intinde un picior in spate, cat de drept poti. Mentine pozitia timp de 5 secunde, apoi adu piciorul in pozitia de start si repeta miscarea si cu celalalt picior.

5. Stai pe spate si indoaie genunchii; aseaza glenza stanga peste genunchiul drept si trage de genunchiul drept cu palmele inspre piept pana cand simti o presiune mica la nivelul spatelui; ramai asa 20 de secunde , apoi revino in pozitia de start si repeta miscarede 5 ori pe fiecare picior.

6. Stai pe spate si indoaie-ti genunchii, strangandu-i cu bratele cat de aproape de piept poti. Ramai 5 secunde in aceasta pozitie, apoi repeta intreaga miscare.

7. Stand tot pe spate cu genunchii indoiti, ridica piciorul stang in pozitie dreapta si trage-l cu mainile din spatele genunchiului, indreptandu-l. Mentine pozitia timp de 20 de secunde, apoi repeta miscarea de 5 ori pentru fiecare picior.


afectiune
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 33 queries | Mysql time :0.004958 (s)