News Flash:

Europa League: Dupa ce a eliminat pe Manchester United in optimi, Liverpool va juca o noua finala in sferturi, cu Borussia Dortmund. Vezi tragerea la sorti

18 Martie 2016
1071 Vizualizari | 0 Comentarii
europa league
Mircea Lucescu a avut sansa la tragerea la sorti pentru sferturile de finala din Liga Europa. Sahtior Donetk a evitat numele importante din urna pentru a intalni un adversar care ii este la indemana. Fara doar si poate, derby-ul rundei este Borussia Dortmund-Liverpool, adica duelul dintre fosta si actuala echipa a lui Jurgen Klopp. 
Programul sferturilor de finala in Liga Europa( 7 aprilie turul si 14 aprilie returul):

SC Braga - Sahtior Donetk Echipa lui Mircea Lucescu a castigat ambele intalniri cu Braga din grupele Ligii Campionilor, sezon 2010/2011. Chiar si asa, Braga a ajuns pana in finala Ligii Europa in acel sezon.

Villarreal - Sparta Praga Duel intre singurele echipe din aceasta faza a competitiei care nu au disputat niciodata vreo finala europeana. Sparta Praga a ajuns de doua ori pana acum in semifinale, Cupa Cupelor sezonul 1972/73 si Cupa Campionilor sezonul 1991/1992.

Athletic Bilbao - Sevilla Va fi prima intalnire europeana intre cele doua vecine de clasament din Primera Division, iar pentru Bilbao meciurile cu echipe spaniole in cupele europene a devenit un fel de specialitatea casei. In optimi echipa din Tara Bascilor a eliminat Valencia (2-2 la general) in urma golului marcat de Aduriz pe Mestalla. De patru ori Sevilla a ajuns in sferturile Ligii Europa si de fiecare data a cucerit trofeul.

Borussia Dortmund - Liverpool Cele doua echipe s-au intalnit ultima data in sezonul 2001/2002 in prima faza a grupelor Ligii Campionilor. Dupa 0-0 la Dortmund, "cormoranii" s-au impus pe Anfield, cu 2-1. Dortmund a castigat un trofeu european in fata lui Liverpool. Este vorba de Cupa Cupelor, editia 1966, adjudecata dupa 2-1 pe Hampden Park din Glasgow. Liverpool are amintiri frumoase de la precedenta vizita pe Westfalenstadion, unde trupa engleza a cucerit Cupa UEFA dupa o finala cu Deportivo Alaves (5-4) in 2001. La echipa spaniola a evoluat si Cosmin Contra in acel meci.

mircea lucescu dortmund-liverpool jurgen klopp
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006864 (s)