News Flash:

EURO 2016: Tara Galilor si Anglia s-au calificat in optimi din grupa B. Slovacia are sanse mari sa mearga mai departe de pe locul 3

21 Iunie 2016
944 Vizualizari | 0 Comentarii
bale tara galilor
Nationala de fotbal a Tarii Galilor s-a calificat in optimile de finala ale EURO 2016 dupa ce a trecut de echipa Rusiei cu scorul de 3-0 (2-0), in meciul disputat marti la Toulouse in Grupa B a competitiei.
Golurile au fost marcate de Aaron Ramsey (minutul 12), Neil Taylor (20) si Gareth Bale (67).
Tara Galilor a castigat grupa, cu 6 puncte, profitand de remiza consemnata in partida Anglia — Slovacia (0-0). 
La Toulouse, Tara Galilor s-a desprins rapid la doua goluri, pe fondul unei evolutii slabe a Rusiei, mai ales a liniei de fund, in care veteranii Vasili Berezutki si Seghei Ignasevici au fost depasiti cu usurinta. 
Tara Galilor a avut o mare sansa de gol chiar in primul minut, dar portarul Igor Akinfeev a aparat sutul lui Gareth Bale.
Deschiderea scorului a venit in minutul 12, dupa o minge pierduta cu usurinta de rusi la centrul terenului. Joe Allen a interceptat si i-a pasat lui Aaron Ramsey, aflat la limita ofsaidului, care a inscris cu un sut imparabil.
In minutul 20, dupa alta minge pierduta de rusi, Neil Taylor a fost gasit liber pe flancul stang, sutul sau a fost respins de Akinfeev, dar balonul a revenit la jucatorul galez, care a punctat din a doua incercare.
Fundasul stanga Taylor a fost la primul gol pentru nationala.
Pana la pauza, Rusia a fost lipsita de vlaga si a creat rar pericol in zona careului advers, in timp ce Tara Galilor, net superioara, a avut mai multe ocazii, dar Akinfeev, de departe cel mai bun om al echipei sale, a salvat mai multe situatii grele.
Tara Galilor a inceput in forta si actul secund, cu ocazii ale lui Bale (47, 55) si Gunter (50).
Bale a inscris in fine in minutul 67, dupa ce a fost gasit de Ramsey, celalalt jucator de clasa al echipei antrenate de Chris Coleman.
Bale a devenit marti golgheterul EURO 2016, cu trei reusite.
Ramsey a fost aproape de dubla cu doua minute inainte de finalul timpului regulamentar, apoi Artiom Dziuba a ratat golul de onoare.
Tara Galilor a egalat astfel cele mai categorice victorii de la acest turneu, inregistrate in meciurile Spania — Turcia si Belgia — Irlanda.
Fanii rusi, care au provocat incidente grave la EURO 2016, au fost linistiti pe durata partidei.
Tara Galilor este debutanta la un turneu final de Campionat European. Nationala galeza a ajuns in sferturile de finala ale EURO 1976, insa atunci la turneul final participau doar patru echipe.
Rusia, cu un joc lent, cenusiu, a incheiat Grupa B pe ultimul loc, cu un singur punct, obtinut cu noroc in ultimele secunde ale partidei cu Anglia.
Echipele de fotbal ale Slovaciei si Angliei au terminat la egalitate, 0-0, luni seara, pe stadionul Geoffroy-Guichard din Saint-Etienne, in Grupa B a EURO 2016.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1474 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013064 (s)