News Flash:

RUSINE! Romania a pierdut cu Albania si a incheiat grupa A pe ultimul loc!

20 Iunie 2016
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
romania elvetia
Nationala de fotbal a Romaniei a fost invinsa de formatia Albaniei cu scorul de 1-0 (1-0), duminica seara, pe Stade de Lyon, in Grupa A la EURO 2016 si paraseste competitia.
Romania a facut cel mai slab meci al sau la EURO 2016 si a pierdut dupa 68 de ani in fata Albaniei, prin golul marcat de Armando Sadiku (43).
Meciul cu numarul 100 pentru Iordanescu pe banca tehnica a nationalei Romaniei a fost unul cu ghinion, avand in vedere contraperformanta inregistrata. 
Romania a avut o posesie mai buna din startul meciului, pe care albanezii l-au abordat cu multa agresivitate. Stanciu a trimis peste poarta din marginea careului (3), apoi sutul lui Hoban a fost retinut in doi timpi de Berisha (6). O buna ocazie de gol a avut si Bogdan Stancu (8), al carui voleu de la 16 metri a fost respins de Berisha. Alibec si-a incercat si el sansa de la distanta, cu un sut cu bolta, dar balonul a trecut peste bara (14).
Tricolorii au cedat ritmul usor-usor, iar Albania nu s-a lasat invitata: Memushaj (35) a patruns in careu si a tras la coltul scurt, dar Tatarusanu a acordat corner. La faza imediat urmatoare, Basha (36) a reluat mult pe langa din careu.
Dupa ce suporterii romani de le Stade de Lyon i-au scandat numele lui Sanmartean, avand in vedere pana de inspiratie a mijlocasilor tricolori, Albania a deschis scorul (43), Armando Sadiku marcand un gol istoric, primul pentru echipa Albaniei la un turneu final: Memushaj a centrat de pe partea dreapta, Chiriches a fost depasit de balon, Tatarusanu a iesit neinspirat, iar Sadiku a marcat cu capul la coltul lung.
Romania nu a reusit sa aiba prea multa claritate in actiuni nici dupa pauza, in fata incomodei echipe a Albaniei, si in plus l-a pierdut si Denis Alibec, accidentat.
Tricolorii au avut initiativa si au cautat egalarea, dar tot albanezii au fost aproape de gol, prin Memushaj, al carui sut din afara careului a fost retinut cu emotii de Tatarusanu (63).
Romania a fortat, dar sutul lui Torje (69) a trecut pe langa poarta, pentru ca apoi Andone (76) sa ia la tinta bara transversala.
Finalul a fost haotic, cu tricolorii nereusind sa se regaseasca si cu albanezii actionand pe contre, tot mai aproape de un rezultat istoric. 
In fata unui stadion pe trei sferturi plin de albanezi, dar si cu o inimos grup romanesc, Romania a facut un meci modest si a incheiat pe locul 4 in Grupa A, dupa Franta, Elvetia si Albania. Daca tricolorii vin acasa, albanezii pastreaza sanse de calificare in optimile de finala, de pe locul al treilea.
Singura circumstanta atenuanta a acestui esec al Romaniei este faptul ca tricolorii nu au putut conta in acest meci decisiv pe doua piese de baza, Razvan Rat si Mihai Pintilii, ambii accidentati. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005109 (s)