News Flash:

EURO 2016, grupa E: Italia, Belgia si Irlanda merg in optimi

23 Iunie 2016
1048 Vizualizari | 0 Comentarii
italia belgfia
Selectionata Belgiei s-a calificat in optimile de finala ale Campionatului European de fotbal - EURO 2016, dupa ce a reusit sa invinga cu scorul de 1-0 (0-0) reprezentativa Suediei, intr-o partida din Grupa E a competitiei, disputata miercuri seara pe stadionul Allianz Riviera din Nisa. 
Unicul gol al intalniri a fost marcat de Radja Nainggolan, in minutul 84. 
Meciul a debutat in forta, ambele formatii etaland un joc deschis si facand risipa de efort, in dorinta de a obtine victoria care sa le asigure calificarea in optimi. 
Suedezii au ratat o prima mare ocazie in minutul 5, dupa o lovitura libera executata de Kallstrom, sutul lui Berg fiind respins cu greu de portarul Courtois, iar Ibrahimovic, aflat in apropiere, nu a mai putut ajunge la minge. 
Belgienii au preluat initiativa dupa aceasta faza, fara sa poata fructifica insa superioritatea tehnica a unor jucatori precum Eden Hazard sau Kevin de Bruyne, care au destabilizat in cateva randuri apararea scandinavilor, asa cum s-a intamplat si in minutul 25, cand sutul ultimului a fost aparat de Andreas Isaksson. 
Suedezii au incercat sa dea lovitura pe contraatac, prin Marcus Berg si Zlatan Ibrahimovic, insa fundasii belgieni au reusit sa-i anihileze. 
Jocul a mai scazut in intensitate spre finalul primei reprize, nemaifiind consemnata nicio ocazie clara de gol pana la pauza, astfel ca tabela a ramas nemodificata. 
Repriza secunda a inceput cu Suedia in ofensiva, iar Ekdal si Ibrahimovic s-au aflat aproape de gol, in minutele 53 si 58. 
Belgienii au incercat sa reactioneze, revenind in atac, iar in minutul 60 au solicitat o lovitura de la 11 m dupa un hent in careu comis de Granqvist, insa arbitrul a considerat ca a fost vorba de un gest involuntar. 
Trei minute mai tarziu, Zlatan Ibrahimovic a trimis balonul in poarta Belgiei, dar centralul a anulat golul pe motiv de ofsaid. 
Belgia a amenintat la randul ei poarta lui Isaksson prin Romelu Lukaku, care nu l-a putut invinge insa pe goalkeeper-ul suedez, in minutele 73 si 78, dupa ce a avut si un gol anulat, tot pe motiv de ofsaid. 
In finalul jocului, ambele formatii au jucat cu garda jos, fazele succedandu-se cu rapiditate la cele doua porti. Belgienii au reusit sa marcheze golul care le-a adus victoria si calificarea prin Radja Nainggolan, in minutul 84, cu un sut spectaculos din afara careului. 
Gratie acestui succes, Belgia a acumulat 6 puncte si s-a calificat in optimile de finala, in timp ce Suedia va pleca acasa. 
Pentru Zlatan Ibrahimovic, acesta a fost ultimul meci international din cariera sa, atacantul anuntandu-si retragerea din nationala tarii sale dupa incheierea campaniei de la EURO 2016. 
De mentionat ca Belgia si Suedia s-au mai intalnit o singura data pana acum la un turneu international major, la EURO 2000, cand belgienii s-au impus cu 2-1 in meciul de deschidere, disputat la Bruxelles. 
In celalalt meci disputat miercuri seara in Grupa E de la EURO 2016, Irlanda a invins cu 1-0 Italia, insa Squadra Azzurra avea deja asigurata calificarea in optimi, gratie victoriilor inregistrate in primele doua meciuri din grupa. Cu 4 puncte acumulate, irlandezii acced la randul lor in faza urmatoare a competitiei. 
Nationala de fotbal a Irlandei s-a calificat in optimile de finala ale EURO 2016, dupa ce a invins echipa Italiei cu scorul de 1-0 (0-0), in meciul care a avut loc miercuri pe stadionul "Pierre Mauroy" din Lille, in Grupa E a competitiei. 
Unicul gol a apartinut lui Robbie Brady, in minutul 85, dupa centrarea lui Wes Hoolahan. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005922 (s)