News Flash:

Este sau nu bun ficatul de pui pentru organism?

16 Februarie 2016
206645 Vizualizari | 0 Comentarii
ficat pui
De obicei, ficatul de pui este consumat pentru gust, însa putini stiu ca aduce foarte multe beneficii organismului. Pe baza studiilor s-a demonstrat ca prin consumul de ficat de pui anemia poate fi combatuta.

Acest efect benefic se datoreaza continutului bogat de vitamina B12 despre care mai stim ca stimuleaza pofta de mancare, are proprietati energizante si contribuie la buna functionare a glandei tiroide. Specialistii spun ca ficatul de pui contine de trei ori mai multa vitamina B12 decat necesarul zilnic al organismului. De asemenea, este foarte bogat si în vitamina A.

Alte studii au scos la iveala ca daca se consuma ficat de pui în mod regulat glanda tiroida se va mentine sanatoasa. Sanatatea glandei tiroide este datorata continutului de seleniu, substanta care este cunoscuta si datorita rolului decisiv în prevenirea cancerului de prostata. Specialistii spun ca aceasta sursa de hrana contine si cantitati importante de fier, substanta minerala care contribuie la întarirea sistemului imunitar. De asemenea, este o sursa deloc de neglijat de niacina, substanta minerala fara de care organismul s-ar îmbolnavi de pelagra, o boala care se manifesta prin delir, diaree si inflamarea membranelor mucoase. De retinut faptul ca tonul si carnea de pui sunt cele mai bogate surse de niacina.

Nu în ultimul rand, aceasta sursa de hrana aduce beneficii si parului, unghiilor si danturii. Aceste beneficii se datoreaza continutului de proteine si fosfor. Proteinele sunt responsable de buna dezvoltare a organismului si ofera un aspect sanatos unghiilor, parului si muschilor. La randul sau, fosforul din ficatul de pui, alaturi de calciu asigura sanatatea oaselor, inclusiv a dintilor.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005991 (s)