News Flash:

Trebuie neaparat sa stii asta: Cum se manifesta alergia la usturoi

13 Februarie 2016
2197 Vizualizari | 0 Comentarii
usturoi gol
Stomacul iti da dureri in urma consumului de usturoi? S-ar putea sa ai ointoleranta la usturoi sau o alergie la acest aliment. Manifestarile simptomatice afecteaza in principal stomacul, dar in unele cazuri implica si pielea si sistemul respirator. Este bine sa stii cand sa soliciti asistenta medicala, pentru a ajunge la un diagnostic mai precis, cat mai curand posibil. 

Diferenta dintre alergie si intoleranta
Si in cazul usturoiului exista o diferenta intre alergie si intoleranta. Prima este oreactie declansata de sistemul imunitar. Mecanismul este activat prin actiunea unui alergen, care este perceput de catre organism ca un element strain si pentru aceasta anticorpii reactioneaza, reactia fiind de obicei disproportionata. 

De partea cealalta, intoleranta nu implica actiunea sistemului imunitar. Reactia poate avea loc, ca si in cazul intolerantei la lapte, atunci cand consumam un anumit aliment, iar corpul considera ca este dificil de digerat.

Simptome
Simptomele de alergie si de intoleranta la usturoi includ inflamatii ale stomacului sau intestinului. Ca urmare pot exista probleme si arsuri la stomac, diaree, balonare si flatulenta. Uneori, aceste evenimente pot fi, de asemenea, destul de blande si, prin urmare, nu pot fi recunoscute ca simptome specifice unui fenomen alergic.

In unele cazuri, manifestarile se extind si in sfera respiratorie - tuse, senzatie de constrictie toracica si respiratie suieratoare. Nasul poate fi infundat, iar uneori totul se manifesta prin semne vizibile pe piele - roseata si mancarime, mai ales atunci cand atingeti sau ingerati usturoiul.

Tratament
Singura solutie este sa evitati atingerea sau consumul de usturoi. Trebuie sa va luati multe masuri de precautie, sa cititi cu atentie etichetele produselor alimentare pentru a vedea daca este prezent si usturoiul printre ingrediente, iar atunci cand aveti dubii, evitati mancarurile suspecte. Reactiile alergice raspund bine la tratamentul cu antihistaminice - medicamente care pot ameliora senzatia de mancarime si urticarie. Pentru reactii alergice mai severe, ar trebui sa mergeti la spital cat mai repede ca sa vi se administreze o injectie cu adrenalina.

stomacul dureri usturoi intoleranta la usturoi alergie pielea simptome
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005466 (s)