News Flash:

Protocol semnat între municipalitatea timișoreană și Poliția Locală

Este posibil ca vehiculelor folosite pentru abandonul de deșeuri să fie confiscate

17 Martie 2023
289 Vizualizari | 0 Comentarii
abandon deseuri 1

Se va vota un protocol în Consiliul Local referitor la confiscarea vehiculelor folosite pentru abandonul de deșeuri. Acest document are scopul de a stabili o abordare integrată la nivel interinstituțional pentru identificarea și reglementarea surselor de poluare care creează disconfort (în special activitatea șantierelor) în zonele rezidențiale. De asemenea, echipe mixte ale Primăriei Municipiului Timișoara și Poliției Locale vor colabora pentru a identifica amplasamentele unde se abandonează deșeurile și pentru a identifica proprietarii de terenuri sau autori ai abandonului deșeurilor pe domeniul public.

În cazul în care aceste abandonuri sunt surprinse în flagrant, Poliția Locală va confisca mijloacele de transport folosite la săvârșirea acestei contravenții și va aplica o sancțiune. De asemenea, contravenientul va fi obligat să asigure eliminarea sau valorificarea deșeurilor prin intermediul unui operator economic autorizat și să prezinte Poliției Locale Timișoara dovada îndeplinirii măsurii.

Poliția locală din Timișoara va întocmi documente de constatare care vor identifica autorul, tipul deșeurilor depozitate sau abandonate, mijlocul de transport folosit pentru transportarea acestora și va aplica, după caz, sancțiunea contravențională. În cazul în care este necesar, poliția locală va solicita sprijinul Gărzii de Mediu la nivel județean.

Primăria Timișoara va verifica legalitatea și conformitatea documentelor și autorizațiilor pentru lucrările în derulare și gestionarea deșeurilor din construcții și demolări, iar locațiile publice unde au fost abandonate deșeuri vor fi curățate și salubrizate conform adreselor emise de poliția locală, petițiilor cetățenilor și autosesizărilor.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului va fi supus la vot în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local Timișoara.

“Este nevoie de un efort comun atât al instituțiilor, cât și al cetățenilor, pentru a păstra spațiile publice și private în limitele normelor civilizate de curățenie. Abandonarea deșeurilor este un fenomen care ne afectează pe toți și are un impact negativ asupra calității vieții și sănătății publice. Putem alege responsabil, să debarasăm deșeurile prin operatori autorizați sau la centrele de colectare care funcționează pe raza municipiului”, declară reprezentanţii primăriei,

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1150 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007104 (s)