News Flash:

Elev din Timisoara medaliat la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada

13 Iulie 2015
1368 Vizualizari | 0 Comentarii
medalii olimpice
Elevii romani au obtinut trei medalii de aur, cinci de argint si doua de bronz la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada 2015, fiind premiati la toate cele patru probe ale concursului, chimie, matematica, informatica si fizica.
La chimie a obtinut o medalie de aur, cu punctaj maxim, Cristian Robert Raclea, elev in clasa a clasa a XI-a la Colegiul National "Vasile Alecsandri" din Galati, alte doua medalii de argint fiind cucerite de Maria Velicu - clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti si de Sabina-Giorgiana Firtala - clasa a XI-a la Colegiul National "Petru Rares" din Piatra Neamt. Cristian Robert Raclea a fost medaliat cu aur si la editia precedenta a olimpiadei, a anuntat, duminica, Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice.
La matematica, Andreea Dima, eleva in clasa a IX-a la Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti si Mihnea-Gabriel Doica - clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti au cucerit medalii de bronz. Din echipa de matematica a facut parte si Stefan Cristian Popa, elev in clasa a IX-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
Alte doua medalii de aur au fost obtinute la proba de informatica, de Darius Marian, elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti si de Andrei Costin Oncescu - clasa a X-a la Colegiul National "Dinicu Golescu" din Campulung Muscel, iar Vlad Mihai Rochian - clasa a X-a la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timisoara a castigat medalia de argint.
Tot medalii de argint au obtinut, la fizica, Iulian Robert Raveanu si Mihai Ovidiu Popa, ambii elevi in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti.
Peste 150 de concurenti din sase tari au participat la editia a XXII-a a Olimpiadei Internationale Pluridisciplinare Tuymaada, desfasurata in perioada 5-11 iulie, in Yakutsk, capitala Republicii Saha (Federatia Rusa).
Olimpicii revin in tara luni, la ora 12.40, pe Aeroportul International "Henri Coanda" Otopeni. Mediafax.ro

maria velicu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006746 (s)