News Flash:

Atentie, pietoni! Trecerea pietonala de la Parvan a fost desfiintata!

11 Iulie 2015
1197 Vizualizari | 0 Comentarii
trecere
Timişorenii care au ajuns în aceste zile pe bulevardul Vasile Pârvan din centrul oraşului au putut constata că una dintre trecerile de pietoni de pe această arteră a fost desfiinţată. S-au pus garduri de o parte şi de alta a străzii pentru ca pietonii să nu mai traverseze prin acel loc. Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că nu se justifica existenţa „zebrei” la intersecţia cu strada Traian Lalescu.

Autorităţile locale au analizat situaţia traficului şi au decis că se impune ca trecerea de pietoni care era situată pe bulevardul Vasile Pârvan, în zona intersecţiei cu strada Traian Lalescu, la Biblioteca UPT, să fie desfiinţată.

Au fost amplasate garduri de o parte şi de alta a străzii, pentru ca cei obişnuiţi să traverseze strada prin acel loc să nu mai treacă, precum şi indicatoare pe care scrie că trecerea pentru pietoni a fost desfiinţată. Reprezentanţii municipalităţii spun că „zebra” respectivă… era în plus.

„S-a desființat acea trecere de pietoni pentru că ea nu este justificată. Nu există niciun loc de unde să vină suficienți pietoni care să traverseze acolo fără a avea alternativă. Cine are treabă pe strada Traian Lalescu poate să traverseze pe la intersecția semaforizată cu Bulevardul Mihai Viteazul. Cine are treabă la Universitatea de Vest are trecere de pietoni în dreptul UVT. Această trecere de pietoni era chiar în plus și era o piedică pentru conducătorii auto. E adevărat că era demult acolo, din vremurile în care ne puteam permite să avem mai multe treceri de pietoni”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul spune că înainte era alta intensitatea traficului, dar acum aceste treceri de pietoni sunt o piedică în calea şoferilor care încearcă să răzbească prin aglomeraţia din oraş. În consecinţă, vor fi desfiinţate şi altele, acolo unde autorităţile locale vor considera că este necesar, scrie tion.ro.

„Am desființat și pe Aleea FC Ripensia, în Complexul Studențesc, trei astfel de treceri. Înainte ne puteam permite să avem din 50 în 50 metri, era altul numărul de mașini din oraș, alta era intensitatea traficului. La ora actuală, trebuie să fim raționali și să prevedem treceri de pietoni numai acolo unde sunt necesare, unde sunt utilizatori, nu trece câte un om din când în când dintr-un moft, pentru că are alternative, de fapt… Acolo unde constatăm că sunt treceri de pietoni nejustificate, rămase din perioada în care traficul auto era mult mai slab, vom interveni și vom mai desființa”, a concluzionat Robu. 

nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004868 (s)